Onfortuinlijke Kévin Van Melsen breekt schouderblad

zondag 3 maart 2019 om 10:37
Onfortuinlijke Kévin Van Melsen breekt schouderblad

foto: Cor Vos

Kévin Van Melsen is enkele weken buiten strijd. De 31-jarige renner van Wanty-Gobert blijkt in de Ruta del Sol zijn schouderblad te hebben gebroken. Zijn werkgever verwacht begin april weer een beroep te kunnen doen op Van Melsen.

Van Melsen kwam in de vierde etappe naar Granada zwaar ten val in een afdaling. De eerste onderzoeken in het ziekenhuis van Granada brachten geen breuken aan het licht, maar na aanhoudende pijn besloot de renner om zich te laten onderzoeken in het ziekenhuis van Herentals.

In het AZ kwamen de specialisten tot een andere diagnose: een fractuur van het schouderblad. Hierdoor is Van Melsen enkele weken uit de roulatie. “Ik viel in een afdaling aan meer dan tachtig kilometer per uur. Er is geen operatie mogelijk omdat er geen verschuiving is. Ik zal gewoon moeten rusten, in de hoop dat mijn situatie snel zal verbeteren.”

Fit voor Parijs-Roubaix? 
De kans is groot dat Van Melsen het gehele klassieke voorjaar mist. Toch is de renner strijdbaar. “Ik hoop binnen een paar dagen alweer op de roller te kunnen trainen. Wellicht kan ik over twee of drie weken weer op de fiets kruipen, om dan begin april mijn rentree te maken. Ik hoop volledig fit te zijn voor Parijs-Roubaix. Maar het is belangrijk om niet te forceren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone