Ongeval op WK-parcours: Oostenrijkse wielerploeg aangereden tijdens verkenning

woensdag 22 september 2021 om 13:19
Ongeval op WK-parcours: Oostenrijkse wielerploeg aangereden tijdens verkenning

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

De Oostenrijkse wielerploeg is vandaag tijdens een verkenning van het WK-parcours in Leuven aangereden door een bus van De Lijn. Het ongeval vond plaats aan de oprit van de Ring in de Brusselsestraat in Leuven. Een van de rensters moest met meerdere breuken worden afgevoerd naar het ziekenhuis, meldt de Regionale Omroep Brabant.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Over de toedracht van het ongeval is nog niet veel bekend, laat de lokale politie weten. Er zou wel een renster met meerdere breuken naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Het is al het tweede ongeval rond het WK wielrennen. Afgelopen zaterdag kwam ex-prof Chris Anker Sørensen om het leven nadat hij tijdens een ritje met de racefiets op een gevaarlijk kruispunt in Zeebrugge werd aangereden door een bestelbusje. Sørensen werkte als commentator voor de Deense televisie en was zodoende in België om het WK te verslaan.


Update 14.23 uur – Leila Gschwentner flink gehavend

Volgens diverse media gaat het om rensters van de Oostenrijkse juniorenploeg. Leila Gschwentner (17) is het zwaarst gehavend uit de aanrijding gekomen. Zij heeft naar verluidt haar sleutelbeen gebroken en een schouder uit de kom. Voor nader onderzoek verblijft zij in het ziekenhuis van Leuven.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.