Onrust bij Dimension Data na thuislaten Cavendish
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2019 om 16:30

Onrust bij Dimension Data na thuislaten Cavendish

Het thuislaten van Mark Cavendish heeft voor onenigheid gezorgd bij de leiding van Dimension Data. Rolf Aldag, de ploegleider van dienst in de Tour de France, had Cavendish graag meegenomen naar La Grande Boucle, maar teammanager Douglas Ryder besliste anders.

“Het was een teambeslissing”, vertelt Ryder over het thuislaten van de sprintvedette. “Mark is een absolute Tourlegende en het is een gemis voor de race dat hij er niet bij is. Dat hebben we zeker meegenomen, maar uiteindelijk hebben we het team moeten selecteren op basis van de gehele ronde.”

Aldag spreekt zijn manager tegen. Volgens de Duitser was het helemaal geen teambeslissing om Cavendish niet mee te nemen. “Het was honderd procent de beslissing van Ryder. De huidige Cavendish is beter dan de Cavendish van 2016”, legt hij uit tegen PA Sport.

“Het is natuurlijk geen geheim dat ik Cavendish graag hier had gehad”, gaat hij verder. “Ik denk dat hij perfect in onze strategie zou passen. Het is mijn taak om de acht renners te selecteren, dat heb ik ook gedaan. Mark zat in deze selectie. De teameigenaar heeft het recht om mij hierin te overrulen en dat heeft hij gedaan.”

Peta Cavendish
Ook Peta Cavendish, de vrouw van Mark, uit haar onvrede over Ryder. “De waarheid zal altijd uitkomen. Lafaards kunnen zich namelijk niet voor altijd verbergen”, schrijft ze furieus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.