Ontgoochelde Aaron Dockx: “Ik denk dat ik de sterkste was, maar ik heb mij laten vangen”
foto: Cor Vos
zondag 30 januari 2022 om 19:48

Ontgoochelde Aaron Dockx: “Ik denk dat ik de sterkste was, maar ik heb mij laten vangen”

Aaron Dockx was zeer ontgoocheld na het WK veldrijden voor junioren in Fayetteville. De jonge Belgische renner baalde na een sterke wedstrijd van zijn eindsprint, waarin hij in de strijd om de regenboogtrui werd afgetroefd door de Zwitser Jan Christen.

“Ik denk dat ik de hele wedstrijd de sterkste was, maar in de sprint heb ik mij laten vangen. Dat is heel zuur”, zei een diep teleurgestelde Dockx na afloop in gesprek met onder andere WielerFlits. De 17-jarige had vertrouwen in zijn sprint, maar was liever niet op kop aan de laatste rechte lijn begonnen. “We reden zo traag dat ik me onbewust de kop heb laten opdringen. Ik vertrouwde op mijn sprint, Jan is ook mijn ploeggenoot geweest en ik heb hem altijd geklopt in de sprint, maar vandaag mocht het niet zo zijn.”

Dockx beseft dat hij zijn eindsprint anders had kunnen aanpakken. “Ik denk dat ik iets meer naar de nadars had moeten sprinten, zodat ze me maar langs een kant voorbij hadden kunnen komen. Ik denk dat dat mijn grootste fout is geweest. Voor de rest denk ik dat ik de hele wedstrijd niet veel fout heb gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.