Ontgoochelde Eli Iserbyt: “Gebrek aan kracht op rechte stukken”
©Photopress.be
Nico Dick zaterdag 2 februari 2019 om 18:59

Ontgoochelde Eli Iserbyt: “Gebrek aan kracht op rechte stukken”

Interview De drie verwachte namen stonden vanmiddag op het podium van het WK U23. Benoist als vaste derde, Pidcock en Iserbyt op één en twee. Het lijkt de juiste volgorde, als je waardeverhoudingen wat beter analyseert. “Toch jammer dat ik die derde regenboogrui mis”, aldus Iserbyt. “Hopelijk pak ik die dan ooit eens bij de profs.”

“Ik heb ervoor gekozen om van bij de start tempo te maken”, vertelde Eli Iserbyt op de persconferentie na zijn WK. “Toen ik merkte dat Pidcock niet bij de top vijf zat, wilde ik daar mijn voordeel uit halen en probeerde ik een kloof te slaan.”

Van 6″ voorsprong naar 20″ achterstand
Maar dat was dus zonder de Brit gerekend. Na een fietswissel – na kettingproblemen – peddelde die vrij gemakkelijk weer naar de kop van de koers en verraste Iserbyt met een aanval op de lange rechte strook langs de kust. “Ik had geen antwoord in huis”, was de West-Vlaming eerlijk. “Deels omdat ik verrast was, maar vooral omdat Pidcock op dat moment in de koers de betere was. Het ging echt snel.”

Vervolgens kende Iserbyt een paar moeilijke rondes. Pas in de slotfase vond hij opnieuw zijn normale niveau. Het leverde hem zilver op, maar in de buurt van Pidcock kwam hij niet meer. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik had mijn beloftenperiode heel graag afgesloten met een derde wereldtitel. Maar als je in één rondje zes seconden voorsprong omgezet ziet in meer dan twintig seconden achterstand, dan weet je dat het moeilijk wordt. Die snelle ronde die Pidcock in de benen had, kwam er bij mij vandaag niet uit. Ik miste de power in de benen.”

Dankzij Van Aert en Van der Poel
Iserbyt baalde, maar kijkt ook al vooruit. “Als ik die gemiste titel ooit kan inruilen voor eentje bij de profs, vind ik het allemaal oké”, lacht hij. “Ach kijk. Bij deze zet ik nu definitief een punt achter mijn beloftencarrière. Vanaf nu ben ik – voor zover ik dat nog niet was – fulltime prof. Al bij al ben ik blij dat ik die keuze gemaakt heb. Een beetje mee door de aanwezigheid van Van der Poel en Van Aert. Hadden die twee toppers er niet tussen gefietst, had ik wellicht al langer de definitieve stap gezet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.