Ontgoochelde Gilbert: “Ik lag opeens op de grond”

zondag 29 september 2019 om 15:45
Ontgoochelde Gilbert: “Ik lag opeens op de grond”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert had zich zoveel voorgesteld van zijn WK, maar de mede-kopman van de Belgische ploeg gaf al vroegtijdig op na een valpartij. “Ik begrijp het zelf ook niet, ik lag opeens op de grond”, zo vertelt een gedesillusioneerde Gilbert aan Sporza. “Dit is een deceptie, aangezien de benen goed waren.”

Gilbert viel net na het opdraaien van Parliament Street, voor het begin van de eerste lokale ronde. “Ik heb niemand getoucheerd, maar ik ging ineens naar rechts. Ik geloof dat ik vervolgens een fiets raakte. Ik had plots geen controle meer. Het volgende moment lag ik op de grond. Spijtig genoeg nam ik meer renners mee in mijn val.”

Gilbert probeerde samen met Remco Evenepoel nog terug te keren in het peloton, maar het tempo lag net iets te hoog. “Ik had toch veel last. Ik was in shock door de val, maar ook vanwege de koude weersomstandigheden. Ik heb het vervolgens nog geprobeerd met Remco, die superhard reed. We kwamen ook steeds dichter”, aldus Gilbert.

Over val: “Ik begrijp het nog altijd niet”
“Maar we reden telkens weer naar een groepje gelosten. We wisten bijna terug te keren, maar het peloton reed net zo hard. Op een gegeven moment moet je niet blijven rijden voor niks. Dan is het beter om te stoppen”, zo vertelt Gilbert, die nog altijd zoekt naar een reden voor zijn val. “Ik ben ook niet in een put gereden. Ik begrijp het nog altijd niet.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.