Ontgoochelde Serge Pauwels: “Had Greg graag langer bijgestaan”

Ontgoochelde Serge Pauwels: “Had Greg graag langer bijgestaan”
maandag 29 april 2019 om 19:55
Interview

55ste in de Amstel Gold Race, 34ste in de Waalse Pijl en gisteren een opgave in Luik-Bastenaken-Luik. Het Waalse drieluik van Serge Pauwels (35) draaide niet bijster goed uit. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld”, vertelt de ploegmaat van Van Avermaet aan WielerFlits. “Maar laten we niet te veel achterom kijken.”

Serge Pauwels verdween vroegtijdig uit Luik-Bastenaken-Luik. “Deels door omstandigheden”, aldus de naar West-Vlaanderen uitgeweken Antwerpenaar. “Na het keerpunt in Bastenaken deed ik mijn regenkledij uit en bracht dat naar de volgwagen van de ploeg. Toen ik terugkeerde in het peloton, bleek dat in drie stukken gescheurd nadat Deceuninck-Quick-Step het tempo de hoogte had ingejaagd.”

Conditionele achterstand
Al geeft Pauwels eerlijk toe dat hij niet zijn dagje had. “Een aantal jongens (waaronder Tim Wellens, red) slaagden er wel nog in terug te keren. Dus was ik goed geweest, had ik het dat ook moeten kunnen. Maar het loopt al weken niet zoals verhoopt. Ik sukkelde lange tijd met griep, waardoor ik een conditionele achterstand opliep. In de Waalse Pijl ging het toch al wat beter, maar die lijn heb ik dus niet kunnen doortrekken. Al speelden de winterse omstandigheden ook niet in mijn voordeel.”

Voor de CCC-renner is het voorjaar uiteraard niet het hoofddoel van het seizoen, maar hij gaf aan toch ontgoocheld te zijn. “Ik had natuurlijk ploegmaat en kamergenoot Greg Van Avermaet langer kunnen bijstaan. Maar goed. Onder het motto ‘never look back‘ kijken we vooral vooruit. Van 2 tot 5 mei betwisten we samen de Tour of Yorkshire, een rittenkoers die we allebei al konden winnen. We reizen dus met veel goesting af richting Yorkshire.”

Yorkshire, Stavanger en Dauphiné
Pauwels’ hoofddoel van het seizoen is en blijft de Ronde van Frankrijk, waarin hij traditioneel over zijn beste vorm beschikt. Na Yorkshire volgen nog de Hammer Series in het Noorse Stavanger en de Dauphiné, waarna de laatste rechte lijn richting de Tour is ingezet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.