Timothy Dupont ontgoocheld na Omloop Mandel-Leie-Schelde

Door , zaterdag 31 augustus 2019 om 20:47
Timothy Dupont ontgoocheld na Omloop Mandel-Leie-Schelde

©Cor Vos

Niccolò Bonifazio sprintte vandaag naar winst in de Omloop Mandel-Leie-Schelde. De Italiaan van Total Direct Energie haalde het nipt van Timothy Dupont. De Wanty-Gobertsprinter was na afloop ontgoocheld. “Indien de finish een paar meter verder lag, had ik Bonifazio nog kunnen remonteren.”

“Corendon-Circus heeft de hele dag het peloton gecontroleerd voor Tim Merlier”, doet Dupont zijn verhaal. “Het was een eerder kalme dag, al scheurde het peloton rond halfkoers even. Maar ik heb nooit gepanikeerd. In de finale ging het er wat nerveus aan toe, maar ik bleef goed gepositioneerd. Ik kwam als tweede uit de laatste bocht op 350 meter van de finishlijn, maar Bonifazio nam een kleine voorsprong van een twee- of drietal meter. Ik kon dit gaatje niet dichten, tot de laatste honderd meter. Indien de finishlijn nog enkele meters verder lag, kon ik hem nog remonteren.”

“Het is spijtig om zo nipt naast de overwinning te grijpen, maar dit bevestigt dat mijn conditie goed is, wat zeer positief is voor het einde van dit seizoen”, aldus Dupont nog. “Morgen (zondag, red) kom ik in actie in de GP Jef Scherens, waaraan ik goede herinneringen overgehouden heb na mijn overwinning in 2017 en mijn derde plaats van vorig jaar. Met mijn huidig gevoel kan ik er opnieuw vooraan bij zijn en mikken op de overwinning.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.