Ontgoochelde Trentin: “Bijna niemand wilde rijden”
foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2019 om 10:50

Ontgoochelde Trentin: “Bijna niemand wilde rijden”

Matteo Trentin speelde in de finale van Milaan-San Remo alles of niks. Het werd niks. De Italiaan was mee met de beslissende kopgroep, maar gokte niet op zijn – normaal toch – sterke sprint. “Toch heb ik de juiste keuze gemaakt door aan te vallen”, zo vertelde hij na de finish.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Europees kampioen maakte indruk op de Poggio, door aanvallen van de latere winnaar Julian Alaphilippe en Peter Sagan te pareren. Trentin gokt normaal op zijn snedige sprint, maar eenmaal beneden koos hij toch voor de aanval. “Ik koers om te winnen”, aldus de renner van Mitchelton-Scott.

“En het was een goede keuze om aan te vallen.” Even leek de Italiaan vertrokken, maar Wout van Aert wist het gat te dichten. “Bijna niemand reed in de finale. Alleen Sagan, Michal Kwiatkowski en ik wilden doorrijden. De rest keek maar naar elkaar”, aldus een teleurgestelde Trentin.

“Helemaal niet blij met mijn uitslag”
De 29-jarige renner bleek zijn cartouche te hebben verspild, want in de eindsprint kwam hij niet verder dan plaats tien. “Tiende, achtste… Wat maakt het uit. Ik koers om te winnen. Ik kan tevreden zijn over mijn wedstrijd, aangezien ik op de Poggio de sterkste renner kon volgen. Maar ik ben helemaal niet blij met mijn uitslag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.