Ontgoochelde Wout van Aert: “Ik had geen superbenen”

Ontgoochelde Wout van Aert: “Ik had geen superbenen”

© Cor Vos

zondag 26 september 2021 om 17:06

Geen regenboogtrui, zelfs geen podiumplaats voor de Belgen. Een anticlimax na een spetterend WK. Topfavoriet Wout van Aert wond er na afloop geen doekjes om. “Dit is teleurstellend. Maar ik had vandaag niet de benen die ik wilde.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Van Aert kreeg naar eigen zeggen al een eerste signaal op de laatste passage over de Smeysberg, waar hij niet meteen kon reageren op een aanval van Alaphilippe. “Maar daarna werd het parcours iets gemakkelijker, dus hoopte ik me te herzetten. De situatie in de koers was ook niet slecht. Maar in de plaatselijke rondes in Leuven liepen de benen helaas verder leeg”, zegt Van Aert.

Van Aert bracht Jasper Stuyven op de hoogte, in de hoop dat die voor eigen volk nog een podiumplaats kon pakken, maar dat lukte net niet. Stuyven werd vierde. “Jammer voor Jasper en voor de ploegmaats. De hele ploeg heeft het prima gedaan. Remco vervulde een mooie rol en ook de rest van het team nam haar verantwoordelijkheid, zelfs op een slimme manier vond ik. Dat maakt het extra teleurstellend dat ik de benen niet had.”

“Alaphilippe was met voorsprong de sterkste in koers”, ging Van Aert voort. “Hij is blijven demarreren tot er niemand meer kon volgen. En wat mezelf betreft… Ik ben ook maar een mens, zeker?” Tot slot gaf Van Aert nog mee onder de indruk te zijn van de sfeer in Leuven en omgeving. “Nog nooit meegemaakt. We konden zelfs niet communiceren door de muur van lawaai waar we doorfietsten.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair