Onttroonde Alejandro Valverde sluit seizoen af in Italië

maandag 30 september 2019 om 12:59
Onttroonde Alejandro Valverde sluit seizoen af in Italië

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde sluit het huidige seizoen af met deelname aan Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije. Net als vorig jaar zijn dit de laatste twee wedstrijden tot aan de winterstop voor de Spanjaard, die gisteren afstand deed van de regenboogtrui.

Valverde staakte gisteren in de WK-wegwedstrijd de strijd met nog zes plaatselijke ronden rond Harrogate te gaan, nadat hij last had van de barre weersomstandigheden. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn ploegmaats en iedereen in Spanje. Ik was helemaal doorweekt en kon niet meer opwarmen, waarna ik mijn teamgenoten vertelde dat ik niet verder kon. Iedereen wist al dit het een moeilijk WK zou worden en het weer maakte het nóg zwaarder.”

Daardoor moest de Spanjaard afstand doen van de regenboogtrui, die hij vorig jaar veroverd had in het Oostenrijkse Innsbruck. De vice-winnaar van de Vuelta a España 2019 is daarom komende weken te zien in zijn Spaanse kampioenstrui. Aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport bevestigde hij immers dat hij over anderhalve week start gaat in de Italiaanse semiklassieker Milaan-Turijn. Daarna volgt nog deelname aan de Ronde van Lombardije.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.