‘Onzekerheid omtrent BMC zorgt voor vertraging op transfermarkt’
foto: LaPresse/Fabio Ferrari
vrijdag 25 mei 2018 om 10:41

‘Onzekerheid omtrent BMC zorgt voor vertraging op transfermarkt’

Vorige week meldde De Telegraaf nog dat Deloitte de nieuwe hoofdsponsor zal worden van wielerploeg BMC. Dit nieuws wordt echter ontkracht door Cyclingnews. De website laat weten dat er nog altijd donkere wolken boven de formatie hangen.

Dit zou naar verluidt ook zijn invloed hebben op de transfermarkt, die op slot zit door de onzekerheid omtrent de Amerikaanse WorldTour-ploeg. Rivaliserende teammanagers zouden elkaar in een wurggreep houden, om zodoende de waarde van BMC-renners zoveel mogelijk naar beneden te krijgen.

Volgens een anonieme ploegleider is er op dit moment geen beweging op transfergebied. “We weten niet wat er gaat gebeuren met BMC, waardoor de transfermarkt volledig op slot zit. We zullen ongetwijfeld meer weten in enkele weken, maar op dit moment zit alles vast. De renners zullen zakken in waarde als de ploeg niet doorgaat. Daarom wacht men op dit moment.”

‘Deloitte geen hoofdsponsor, co-sponsors werpen zich op’
Vorige week kwam naar buiten dat Deloitte, een Britse organisatie op het gebied van financiële en zakelijke dienstverlening, in zal stappen als nieuwe hoofdsponsor. Het is nu nog actief als co-sponsor bij Dimension Data. Cyclingnews meldt echter dat het management aan de staf zou hebben meegedeeld dat dit nieuws niet klopt. De ploeg zou zijn werknemers op 15 mei informeren over de toekomstplannen, maar dit is volgens de website niet gebeurd.

In plaats van het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor, zouden co-sponsors Sophos en Swisse Vitamin bereid zijn in het ontstane gat te springen. Zij zouden een budget kunnen garanderen van maximaal 16 miljoen euro, bijna de helft van het huidige budget. Mochten Sophos en Swisse Vitamin daadwerkelijk naar voren treden, dan zou dat betekenen dat het management een afweging moet maken tussen de klassiekerkern rondom Greg Van Avermaet en de klimploeg rond Richie Porte.

Van Avermaet heeft, ondanks hevige interesse van Bahrain Merida en Lotto Soudal, aangegeven graag te blijven. Porte zou – in tegenstelling tot eerdere berichtgeving – nog een contract hebben voor volgend seizoen. Hij krijgt van BMC echter de ruimte om te praten met andere partijen.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2018 10:51
Dit nieuws tekent de waarde maar weer eens van het lange contract dat Jumbo en Sunweb aangegaan zijn met de betreffende ploegen. Die zekerheid kan zich wel eens gaan uitbetalen uiteindelijk
25 mei 2018 11:00
Van Avermaet lijkt me sowieso weg te gaan, maar door het vertrouwen in de media te tonen naar BMC geeft hij zijn management de mogelijkheid een beter contact af te dwingen
25 mei 2018 11:01
Ik zou de Zwitsers-Australische klim- en tijdrijderskern behouden, en Greg lekker zijn eigen plan laten trekken elders.
25 mei 2018 11:06
Greg naar TLJ. Doen ze dan echt op elke discipline serieus mee. Mag Gees gaan knechten voor Tom volgend jaar.
25 mei 2018 11:10
@fort jouw weekend al vroeg begonnen of niet? TLJ kan van Avermaet nooit betalen, en ik denk ook dat hij de ontwikkeling van Roosen en Jansen v.w.b. de klassiekers in de weg zou zitten
25 mei 2018 11:11
Dan zie ik liever Dylan Teuns en Nathan van Hooydonck komen
25 mei 2018 11:18
Klopt, heb de hele maand mei vakantie! Misschien wel wanneer er een grootverdiener weggaat? Er komt toch sowieso meer sponsorgeld vrij komend seizoen. Dat hij de ontwikkeling van Roosen en Jansen in de weg staat is een redenatie, de andere kant op redeneer is dat hij juist een positieve invloed heeft vanuit zijn ervaring en wellicht wat druk wegneemt.
25 mei 2018 11:21
En mag Boom al zijn kennis gaan overdragen bij Roombot. Zo bescheiden is die Lars vast wel ;)
25 mei 2018 11:25
Ik denk dat Roosen en jansen boven zich uit zullen stijgen met een gva in 2017 vorm als kopman. Dan hebben ze een reden om 40-30k voor het einde als ze net nog met de toppers meekunnen alles te geven. Nu weten ze dat ze net nog niet echt meedoen. Die 1-2 jaar dat gva nog meedoet zijn goed voor roosen en jansen
25 mei 2018 11:27
Een van avermaet kost 3 miljoen per jaar. Daar kan tlj alleen maar van dromen...
25 mei 2018 11:31
Het alom vertrouwde zwart-rood BMC tricot verdwijnt jn ieder geval.
25 mei 2018 11:41
Die Frits van Eerd heeft toch geld zat, kan vast wel 3 mil per jaar vanaf. Anders kijkt die zijn schoonfamilie maar lief aan. Toekan op de tenues erbij en gaan met die banaan.
25 mei 2018 12:38
Geen gva naar bahrain aub. Er zijn daar oudjes genoeg met de nodige ervaring. Inzetten op de jeugd zou ik doen.
Mohoric moet de klassiekers perfect aankunnen net zoals garcia cortina.
25 mei 2018 12:48
"Zij zouden een budget kunnen garanderen van maximaal 16 miljoen euro, bijna de helft van het huidige budget."
Als dit klopt zijn de prestaties en de salarissen de laatste jaren wel heel lachwekkend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.