Ook Ambiancecross wil in hervormde Wereldbeker
foto: Cor Vos
zaterdag 23 november 2019 om 12:55

Ook Ambiancecross wil in hervormde Wereldbeker

Koksijde was gisteren de eerste die het openlijk vertelde. Vandaag doet Jurgen Mettepenningen hetzelfde. Hij wil de Ambiancecross van Wachtebeke volgend seizoen in de hervormde Wereldbeker. Dat bevestigt hij vandaag.

Mettepenningen, die in het verleden ook de veldrit van Hamme-Zogge onder zijn hoede had, sprak vorig jaar al bij de allereerste editie de ambitie uit om de Ambiancecross ‘één van de grootste veldritten van België’ te maken. Volgens de organisator is provinciaal domein Puyenbroeck de ideale locatie om de cross verder uit te bouwen. Die ambities geeft hij nu verder vorm. De cross, die toe is aan haar tweede uitgave, moet een klassementscross worden: mogelijk in de Superprestige of de hervormde Wereldbeker.

“De Ambiancecross leent zich ertoe om een grote klassementscross te worden”, bevestigt Mettepenningen vandaag. “Van alle klassementen steekt de Wereldbeker er bovenuit. Helaas heb ik de touwtjes daar niet in handen.”

Koksijde
Gisteren werd al bekend dat Koksijde zich officieel kandidaat stelde om toe te treden tot de vernieuwde Wereldbeker. De gemeenteraad keurde deze week de kandidaatstelling goed. De gemeente onderhandelt nog over de financiële voorwaarden. De West-Vlaamse badplaats wil zich verder profileren in het veldrijden en noemt de Wereldbeker ‘belangrijk in het perspectief van city-marketing’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.