BMC ontslaat Sánchez na positieve B-staal

BMC ontslaat Sánchez na positieve B-staal

foto: Marcel Koch

donderdag 5 oktober 2017 om 08:00

Samuel Sánchez hangt een schorsing van vier jaar boven het hoofd. De contra-expertise is volgens Marca namelijk ook positief. De 39-jarige Spanjaard werd vlak voor de Vuelta a España betrapt op het gebruik van een groeihormoon. Zijn ploeg BMC zette hem direct uit de ploeg en haalde hem uit de Vuelta-selectie. Voor SamSan zou dat de laatste koers van zijn carrière zijn. De UCI moet het nieuws nog bevestigen

Update 5-10
BMC heeft inmiddels laten weten dat het bevestiging heeft ontvangen dat de B-staal positief is. Het heeft daarop besloten om de Spanjaard met onmiddellijke ingang te ontslaan.

Dit artikel delen:

37 Reacties

Mooie_Mario 4 oktober 2017 om 17:57

Tja, hij wilde er waarschijnlijk uit gaan met een knal. Dat is gelukt, maar niet op de manier die hij dacht.
Tja, dan heb je je hele carrière aan de epo en transfusies gehangen en dan wordt je gepakt op een sukkelige groeihormoon die je al 15 jaar elke morgen bij je yoghurt pakt.

Kosmonaut 4 oktober 2017 om 18:05

Samen met Bertje in een küroord gezeten voorafgaand aan de Vuelta? (Let op de geniale woordgrap).

Maargoed, als b-staal inderdaad ook positief kan ik niks anders zeggen dan; opgeruimd is netjes.

Lennimator 4 oktober 2017 om 18:06

Weer een Olympisch kampioen met een luchtje…

Kosmonaut 4 oktober 2017 om 18:09

@Lennimator,

Zat ik ook al aan te denken. Bizar toch de laatste jaren. Enige kampioen van de edities van deze eeuw die echt puur feitelijk een schone reputatie heeft is Cancellara….

nederbelg 4 oktober 2017 om 18:34

@kosmonaut
Al gaf je me een paardenmiddel, noemde je me enkel nog ‘Jolly Jumper’ en voederde je me een jaar lang enkel haver, nog steeds zou ik het geen ‘geniale woordgrap’ noemen. Of wou je zeggen dat Samuel Sanchez nu definitief naar de B-stal verhuist?

thorsen 4 oktober 2017 om 18:54

Het nieuws die je wist dat zou komen

zipp404 4 oktober 2017 om 19:26

Tom Boonen is, buiten de coke, ook nooit in opspraak geweest. Cancellara wel met mechanische doping

Chrys 4 oktober 2017 om 19:59

@zipp
En in welk jaar is Boonen precies Olympisch Kampioen geworden dan?

Viking 4 oktober 2017 om 20:16

@zipp404: het gerucht ging/gaat dat hij een motortje in de fiets had, maar hij is er zeker niet op betrapt.

Japsie 4 oktober 2017 om 20:38

Cancellara en Boonen zijn nooit betrapt, maar of ze hun hele carrière clean hebben gereden waag ik ernstig te betwijfelen. Als je ziet in welke ploegen, welke omstandigheden ze groot zijn geworden. Ik leg hierbij verder geen waardeoordeel bij overigens.
Tevens de laatste tijdrit van Fabian was wel erg uitzonderlijk..

ikbenprocycling 4 oktober 2017 om 21:01

Snif, als je wielrenners niet eens meer kunt vertrouwen, wie blijft er dan nog over ? Mijn mensbeeld is compleet geschokt.

bvbal79 4 oktober 2017 om 21:10

geinig hoe goed mensen opeens kennis hebben van de wegwedstrijd bij de olympische spelen…Cancellara is nooit kampioen op de weg geweest, wel tijdens de tijdrit. Maar dat was Wiggins in 2012 ook (ook zonder feitelijk luchtje), Jekimov won in 2000 terwijl hij nooit feitelijk betrapt is geweest). Op de weg zit er dus blijkbaar ook een luchtje aan Greg van Avermaet die notabene in 2016 won. @Kosmonaut, ik zou me meer gaan verdiepen in de olympische wegwedstrijd voor je al die uitspraken uitkraamt

havana 4 oktober 2017 om 21:25

Je verwacht het niet…

Kosmonaut 4 oktober 2017 om 22:27

@bvbal79
Ik had over de wegrit én de tijdrit, en had het over een schone reputatie, niet of ze wel of niet betrapt zijn.
Ik gebruikte niet voor niets het woord FEITELIJK:
Wiggins heeft corticosteroïden gebruikt, met attest, iets wat hij notabene in zijn eigen boek eerst ontkende. Feit.
Ekimov is inderdaad lastiger geval. Maar feit is dat hij jarenlang reed bij een ploeg met bewezen georganiseerd dopinggebruik.
Van Avermaet heeft zich bewezen ingelaten met die ozondokter, en heeft zich notabene moeten verantwoorden bij de disciplinaire commissie van de Belgische wielerbond. Er werd 2 jaar tegen hem geëist maar werd vrijgesproken, feit.
Cancellara, door wat wielervolgers en met beelden die je vaker ziet (afgelopen EK nog bij de vrouwen) werd hij beschuldigd van een motortje. Geen bewijs en dus geen feit.
Dan heb je nog Bettini…. ook een lastige, dat Sinkewitz heeft beweerd dat hij doping kreeg van Bettini is een feit, maar of dat echt zo is? Puur feitelijk dus ook een schone reputatie.

De rest betrapt (geweest)

bvbal79 4 oktober 2017 om 23:58

Maar eerst was het de enige, en nu zijn het er dus gelukkig al wat meer die FEITELIJK een schone reputatie hebben, en ook van Avermaet is niet voor niets vrijgesproken uiteindelijk, FEITELIJK was er geen bewijs die het bevestigde :) (wat vind je van mijn geniale woordgrappen?)

zipp404 5 oktober 2017 om 00:58

Boonen is inderdaad geen Olympisch kampioen. Mede door de parcoursen die destijds werden voorgeschoteld. En Boonen kwam niet graag uit z’n confort zone, het Vlaamse werk.
Maar hij is ook nooit verdacht geweest of in opspraak geweest. Er zijn maar weinig renners van dat caliber zonder verdenkingen. (Andy Schleck/ Evans?)

Hoebele 5 oktober 2017 om 01:46

@Kosmonaut
– Welk EK bij de vrouwen bedoel je?
– Dat ‘motortje’ van Cancellara is een kulverhaal bedacht door teleurgestelde Belgische Boonen-fans
– Van Avermaet, Bettini, Wiggins, allemaal niet betrapt dus (voorlopig) onschuldig..
En dat Sami voor zijn allerlaatste wedstrijd betrapt wordt, wat zegt dat precies over al die jaren dat ie niet gepakt is? Peking is ruim 9 jaar geleden.

Gautier 5 oktober 2017 om 04:35

Het is vooral ontluisterend om te moeten vaststellen dat zovele zogenaamde wielervolgers nog altijd niet beseffen, of eerder niet willen weten, dat slim dopinggebruik, nog altijd niet, en waarschijnlijk ook nooit, te detecteren valt of zal vallen. En dan gaat het vooral over microdoses en aanverwante dopingstrategieën (vaak dopingprotocollen genaamd). Omdat die te klein zijn om boven de detectiedrempel uit te komen. En dat er dan af en toe iemand, ook grote namen, door de mand vallen, bewijst dat het gewoon alomtegenwoordig is, en evengoed in zowat alle andere sporten.

Maar daar moet je natuurlijk wel wat dopingdocumentaires of -literatuur voor willen naslaan. Door wat te blaten op een forum ga je het niet leren. Begin alvast met “Catch me if you can” van BBC Panorama twee jaar terug. Die toonde perfect aan hoe het spelletje gespeeld wordt, en het is in essentie nog altijd hetzelfde als wat Armstrong meer dan tien jaar terug al deed.

Pauls30303 5 oktober 2017 om 05:47

Sanchez 2de in de tour van 2010. Als je hem nu niet meer zou mee rekenen ziet de top drie er als volgt uit: 1) A. Schleck 2) J. Vd Broeck 3) R. Geesink

wielrenner 5 oktober 2017 om 07:51

@havana
Ik verwachtte het wel!

bvbal79 5 oktober 2017 om 07:54

@Gautier
Gelukkig ben je onschuldig tenzij het tegendeel bewezen is. Best grappig dat een echte wielervolger dus maar op basis van documentaires en literatuur zonder enige bias natuurlijk het hier als een feit neerzet.

moa 5 oktober 2017 om 07:59

Knap dat een paar gefrustreerde wielervolgers GVA en Boonen er moeten bijlappen.

Joachim 5 oktober 2017 om 09:38

Spijtig einde van een mooie carrière. Geen idee of hij heel zijn carrière doping heeft gepakt, pas recent of over zijn hele loopbaan clean is gebleven, dus daar ga ik niet over speculeren.

nederbelg 5 oktober 2017 om 09:55

@pauls
Want Andy is natuurlijk boven elke verdenking verheven ;-)
Conclusie: eindelijk een Belgische tourwinnaar! Podium 1. VdB 2. Gesink 3. Hesjedal
Al zou ik ook daarvoor mijn hand niet in het vuur steken…

DMenchov 5 oktober 2017 om 09:58

Vier jaar brommen voor een beetje groeihormoon… je gaat er niet eens harder van rijden, man man. Lionel Messi werd er ook mee volgespoten door Barcelona, anders was hij nu nogsteeds 145 centimeter lang en werkte hij bij de plaatselijke Burger King. Dopingbestrijding kan ik wel enigszins inkomen maar doe het verdomme gewoon eens in elke sport.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.