Ook B-staal Tom Danielson positief

zaterdag 7 november 2015 om 12:34
Ook B-staal Tom Danielson positief

Foto: Sirotti

Tom Danielson hangt nog altijd een flinke schorsing boven het hoofd. De 37-jarige Amerikaan maakte begin augustus bekend positief te zijn bevonden op het gebruik van synthetische testosteron en de contra-expertise heeft die uitslag bevestigd. Dat liet een woordvoerder van het Amerikaans antidopingagentschap USADA weten aan Velonews.

De contra-expertise werd al een tijdje geleden uitgevoerd, maar de uitslag daarvan kwam nog niet eerder officieel naar buiten. Het is nog niet duidelijk wanneer de anti-dopingcommissie zich over de zaak gaat buigen. “Er is geen vaste tijdlijn omschreven”, meldt de woordvoerder. “De lengte van het proces hangt af van de individuele omstandigheden van elk geval.”

Danielson, die tussen september 2012 en maart 2013 al werd geschorst voor dopinggebruik in zijn periode bij Discovery Channel, zegt geen idee te hebben hoe het middel in zijn lichaam is gekomen. “Ik vertel het hele verhaal als ik het hele verhaal weet. Ik ben niet geïnteresseerd in mijn imago of hoe ik mijn verdediging voer. Alleen in de waarheid.”

Er gaan geruchten dat de FBI een onderzoek is gestart naar claims dat het middel moedwillig door iemand in het eten of drinken van Danielson is gestopt. Geen van de partijen wil die verhalen in het artikel van Velonews bevestigen of ontkennen.

Geen ploeg voor 2016
Bij een nieuwe schorsing lijkt de carrière van de 37-jarige Danielson voorbij. Hij heeft sowieso nog geen ploeg voor volgend seizoen. “De laatste keer dat ik hem sprak, was dat om te vertellen dat zijn contract niet wordt verlengd”, vertelt manager Jonathan Vaughters van Cannondale-Garmin. Volgens hem was die beslissing al in juli, nog voordat er sprake was van een dopinggeval, aan de manager van de renner meegedeeld.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Pizzi 7 november 2015 om 12:43

Doei.

LinusGerdemann 7 november 2015 om 12:52

Vaughters geloof ik gelukkig op zijn blauwe ogen… Danielson leek zo’n beetje inboedel van die ploeg.. en dan nu al voor juli niet willen verlengen.

Coldeportes 7 november 2015 om 14:41

Je verwacht het niet he ;)

dikkechaap 7 november 2015 om 18:36

Het blijft wel een raar verhaal, want synthetische testosteron is volgens mijn heel gemakkelijk op te sporen. Bijzonder dat zo’n ervaren coureur daar gebruik van maakt.

Polleke 7 november 2015 om 18:50

De FBI…jongens toch…sommigen gaan het wel heel ver zoeken…gewoon, net als zijn ex-kopman aan de kant for ever, dat daar nog iemand kosten en aandacht gaat aan spenderen is nog belachelijker dan het tweede dopinggeval van Danielson…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.