Ook Belgisch bondscoach Rik Verbrugghe verkent WK-parcours

woensdag 9 september 2020 om 09:10
Ook Belgisch bondscoach Rik Verbrugghe verkent WK-parcours

Gisteren las u hier al het relaas van Nederlands bondscoach Koos Moerenhout nadat hij het WK in Imola verkende. Ook Rik Verbrugghe wil het parcours met eigen ogen gezien hebben, vooraleer hij zijn selectie maakt. Gisteren vertrok ook hij naar Emilia-Romagna.

“Ik wil het weg- en tijdritparcours eens met eigen ogen gezien hebben”, vertelt de Belgische bondscoach aan Het Laatste Nieuws. “We beschikken over een ruime vijver waaruit we kunnen vissen. Ik wil kunnen inschatten wie precies in aanmerking komt. Het profiel heeft veel weg van een Ardennenkoers. Maar… hoe steil zijn die hellingen effectief? Kunnen jongens als Jasper Stuyven daarop overleven?”

Ook interessant, tussen de slotetappe van de Tour en het WK vindt ook nog het Belgische kampioenschap plaats (dinsdag 22 september). Verbrugghe zal de Belgen niet afraden om daaraan deel te nemen. “Als je niet te vermoeid uit de Tour komt, kan je dat perfect meepikken. Ik laat iedereen de vrije keuze. De wegselectie reist pas op woensdagavond af naar Imola. Alleen voor de tijdrijders is het BK onmogelijk, die moeten vrijdag al aan de bak.”

Wout van Aert, die samen met Campenaerts de tijdrit gaat betwisten, zou vanuit Parijs al de doorsteek maken naar Imola. Victor Campenaerts blijft na afloop van Tirreno-Adriatico in Italië om het parcours al eens te verkennen. Greg Van Avermaet heeft nog niet beslist of hij het WK rijdt. “Als ik ga, dan als schaduwkopman. Ik heb op dit moment niet het niveau van Van Aert.” Maandag maakt Verbrugghe zijn selecties definitief bekend.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.