Ook Bradley Wiggins wil werelduurrecord aanvallen
donderdag 29 augustus 2013 om 11:55

Ook Bradley Wiggins wil werelduurrecord aanvallen

wiggins

foto: Sirotti

Bradley Wiggins, de Britse Tourwinnaar van 2012, heeft in een interview laten weten dat hij het plan koestert om het werelduurrecord aan te vallen. Dat staat te lezen in de Belgisch sport(voetbal)magazine.be.

“Ik wil het werelduurrecord aanvallen en ik denk dat ik over alle capaciteiten beschik om mijn droom tot een goed einde te brengen. Zo kom ik terecht in de nieuwe roemrijke pagina van het Britse wielrennen.” Sir Bradley Wiggins weet ook al waar hij zijn droom wil verwezenlijken.

“Het zou prachtig zijn om mijn recordpoging te doen in de wielerbaan van Londen, bekend van de voorbije Olympische Spelen.” In het gesprek gaf de 33-jarige renner verder nog mee dat hij waarschijnlijk over drie jaar, na de Spelen van 2016 in Rio, een punt zal zetten achter zijn carrière. Wanneer hij het uurrecord wil aanvallen, wist de Sky-renner nog niet.

Het werelduurrecord staat al sinds 2005 op naam van de Tsjech Ondrej Sosenka, die in Moskou 49,700 kilometer aflegde. Deze zomer maakte ook Fabian Cancellara bekend dat hij het record wil aanvallen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.