Ook Cunego bestempelt Armstrong als Giro-favoriet
maandag 20 oktober 2008 om 10:06

Ook Cunego bestempelt Armstrong als Giro-favoriet

De eerste om zich door de komst van Lance Armstrong in de underdog-positie te laten plaatsen was Ivan Basso. Hij maakte dankbaar gebruik van het meedoen van de Amerikaan door hem direct als topfavoriet te noemen. Nu doet zijn landgenoot Damiano Cunego hier nog een schepje bovenop. “Ivan Basso? Armstrong geeft me meer angst.”

“Het is de honderdste Giro en de deelnemende Italianen zullen stuk voor stuk zeker hun best doen om hem te winnen. Er zullen veel gevaarlijke rivalen zijn, en in de vorm van Armstrong is er nog een uitzonderlijk sterke,” zo zegt de Giro-winnaar van 2004 tegen Cyclingnews.

“We kennen allemaal Lance Armstrong en zijn palmares; zeven maal de Tour. Als hij naar de Giro komt is hij de nummer één favoriet. Hij zal niet komen voor een vakantie, maar om te winnen.” Nadat Cunego op 22-jarige leeftijd al de nationale ronde won heeft hij een aantal keer vruchteloos geprobeerd dit meesterstuk te herhalen. Zo verloor hij in 2006 de strijd van Ivan Basso. Er klinkt steeds meer kritiek dat hij de grote rondes niet aankan. “Volgens sommigen ben ik geen zekerheid voor de grote rondes, maar ik zal proberen deze mensen het zwijgen op te leggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.