Ook Damiano Cima gelinkt aan ambitieus EPowers Factory Team
foto: Cor Vos
zaterdag 24 augustus 2019 om 09:15

Ook Damiano Cima gelinkt aan ambitieus EPowers Factory Team

Het wielerproject EPowers Factory Team, dat de ambitie heeft om in 2020 deel te nemen aan de Giro d’Italia, krijgt steeds meer vorm. Behalve Davide Rebellin wordt nu ook Giro-ritwinnaar Damiano Cima gelinkt aan de ploeg, die onder leiding staat van zakenman Thomas Pocze.

Eind juli werd bekend dat vanuit Hongarije wordt gewerkt aan een nieuwe wielerploeg, die in 2020 met een wildcard aan de start zou moeten staan van de Giro d’Italia. Geen verrassende ambitie, want de Italiaanse rittenkoers gaat volgend jaar van start in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het bedrijf achter de ploeg, EPowers Bike, produceert elektrische fietsen, die het team evenwel moet inruilen voor door spierkracht aangedreven exemplaren.

In totaal zou de ploeg uit twintig renners moeten bestaan, waaronder zes Hongaren. Behalve de 48-jarige Davide Rebellin worden inmiddels ook landgenoten Damiano Cima (momenteel rijdend voor Nippo-Vini Fantini-Faizanè) en Filippo Magli (Mastromarco Sensi FC Nibali), de Argentijn Eduardo Sepúlveda (Movistar) en de de Hongaar Viktor Filutás (Pannon Cycling Team) aan de nieuwe ploeg gelinkt, meldt Tuttobiciweb. Ook de sportieve staf krijgt steeds meer vorm.

De ploeg, waar momenteel nog wordt gewerkt onder de projectnaam EPowers Factory Team, staat onder leiding van zakenman Thomas Pocze en oud-renner Sandro Lerici. Ook de dochter van de onlangs overleden wielerlegende Felice Gimondi, Norma, zou bij het project zijn betrokken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.