Ook de veldrit in Otegem sneuvelt op de crosskalender
© Cor Vos
Nico Dick
vrijdag 30 oktober 2020 om 11:15

Ook de veldrit in Otegem sneuvelt op de crosskalender

Het rijtje met veldritten die deze winter niet doorgaan, is weer een beetje langer geworden. Nadat eerder deze week de Azencross van de kalender is gehaald, sneuvelt nu ook Otegem, traditioneel de cross daags na de nationale kampioenschappen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“In deze fase van de pandemie kunnen we gewoonweg de veiligheid van onze medewerkers niet meer garanderen”, vertelt voorzitter Benny Lavaert van Wielerclub Otegem Boven aan Focus-WTV. “Een parcours opbouwen in beperkte bubbels is niet mogelijk en we willen niet dat iemand besmet geraakt tijdens de voorbereidingen.”

“Voorts is het ook zo, en daar gaan we niet flauw over doen, dat een cross organiseren zonder publiek weinig tot geen inkomsten genereert. Een cross zonder publiek organiseren zou een hypotheek leggen op de toekomst van Otegem Cross en dat willen we niet. We hopen dat de renners en rensters hiervoor begrip kunnen opbrengen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.