Ook dit jaar geen BK tijdrijden voor Wout van Aert
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 5 mei 2022 om 20:07

Ook dit jaar geen BK tijdrijden voor Wout van Aert

Net als vorig jaar geen Wout van Aert op het BK tijdrijden. De tweevoudige Belgische kampioen tegen de klok (2019 en 2020) is die week nog op stage als voorbereiding op de Tour de France.

In Gavere droomden ze al van een duel tussen Wout van Aert en Remco Evenepoel, de nummers twee en drie van het WK tijdrijden vorig jaar in Brugge. Maar zo ver komt het dus niet: net als vorig jaar zal Van Aert er op het BK tegen de klok niet bij zijn. Dat bevestigt de vice-wereldkampioen aan WielerFlits.

“En ik vind dat ook zelf jammer”, geeft Van Aert aan. “Maar het BK (dat op 23 juni wordt afgewerkt, red) valt nu eenmaal in een moeilijke periode. Ik ben in deze week, samen met de ploegmaats van Jumbo-Visma, nog op hoogtestage in functie van de Tour de France. Het is niet evident om die vroeger af te breken.”

Ook vorig jaar was Van Aert er niet bij op het BK. In Ingelmunster ging de titel naar Yves Lampaert, die verrassend zijn ploegmaat Remco Evenepoel klopte. Victor Campenaerts mocht als derde mee op het podium.

Dit is het programma van Wout van Aert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.