Ook Dwars door Vlaanderen op voorlopige planning Mathieu van der Poel

donderdag 16 januari 2020 om 13:59
Ook Dwars door Vlaanderen op voorlopige planning Mathieu van der Poel

foto: Cor Vos

Ook bij Mathieu van der Poel staat Dwars door Vlaanderen op zijn voorlopige planning, bevestigt zijn ploeg Alpecin-Fenix ons. Hij krijgt er concurrentie van onder meer Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde.

Voor Van der Poel wordt het een drukke periode. Na deelnames aan Strade Bianche en Milaan-San Remo rijdt de kopman de Ronde van Catalonië. Die eindigt op 30 maart, waarna op 1 april Dwars door Vlaanderen gepland staat. Op 5 april is dan de Ronde van Vlaanderen, een van de hoofddoelen van MVDP in het voorjaar.

Roeselare verlengt contract als startplaats
Ook wereldkampioen Mads Pedersen is erbij op woensdag 1 april als de laatste generale repetitie is voor de Ronde van Vlaanderen. Andere grote namen die door Flanders Classics aangekondigd zijn, zijn André Greipel, Alexander Kristoff, Elia Viviani en Fernando Gaviria.

De organisatie heeft eveneens laten weten dat Roeselare ook de komende vijf jaar als startplaats zal blijven fungeren. De stad is al jarenlang verbonden aan de semi-klassieker in het Vlaamse voorjaar. Het parcours van de 75ste editie van Dwars door Vlaanderen is door Flanders Classics eerder al gepresenteerd.


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.