Ook Gianni Vermeersch pakt zijn zege mee in Iowa City

Door , maandag 16 september 2019 om 09:56
Ook Gianni Vermeersch pakt zijn zege mee in Iowa City

@ CM

Daags na de Wereldbeker stond in Iowa City nog een derde veldrit op de agenda. Gianni Vermeersch was de sterkste. In de slotfase reed hij weg uit een groepje van vijf… Belgen.

De Rode Brigade van Pauwels Sauzen-Bingoal paste voor deze Cat.1-cross. Ook geen Toon Aerts, Quinten Hermans, Joris Nieuwenhuis of Lars van der Haar. Wel vijf Belgen aan de start: Vincent Baestaens, Gianni Vermeersch en het Telenet-Baloise-trio Nicolas Cleppe, Thijs Aerts en Jim Aernouts.

En het duurde niet lang of uitgerekend die vijf Belgen vormden samen een kopgroep. Op het glibberige parcours – het had ’s nachts geregend in Ohio – bleven de vijf een halve wedstrijd samen, waarna een paar versnellingen volgden. Baestaens probeerde het, maar zonder succes. Na drie kwart wedstrijd kreeg Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) wel wat vrijheid.

Of beter: Vermeersch reed harder. Met twee snelle rondjes fietste hij  – op quasi dezelfde omloop als de WB van zaterdag – een voorsprong van een dikke halve minuut bijeen. In de slotronde kon hij zich beperken tot consolideren. Vincent Baestaens haalde het van Jim Aernouts in de strijd voor de tweede plaats. Nicolas Cleppe en Thijs Aerts werden vierde en vijfde. Sieben Wouters de beste Nederlander op plaats tien. Bij de dames ging de zege net als in de Wereldbeker naar Maghalie Rochette.

Dit was de derde en laatste Jingle Cross. Lander Loockx won de cat.2-wedstrijd op vrijdag, Eli Iserbyt de Wereldbeker op zaterdag en dus Gianni Vermeersch de afsluitende cat.1-cross, die hem 80 UCI-punten oplevert. Vandaag verhuist het peloton richting Waterloo voor de volgende reeks wedstrijden.

Uitslag:
ELITE HEREN:
1. flag-be Gianni Vermeersch
2. flag-be Vincent Baestaens
3. flag-be Jim Aernouts
4. flag-be Nicolas Cleppe
5. flag-be Thijs Aerts
6. flag-us Gage Hecht
7. flag-es Felipe Orts
8. flag-fr Steve Chainel
9. flag-us Werner Kerry
10.flag-nl Sieben Wouters

ELITE DAMES:
1. flag-ca Maghalie Rochette
2. flag-cz Katerina Nash
3. flag-gb Evie Richards
4. flag-fr: Caroline Mani
5. flag-us Kaitlin Keough
6. flag-gb Anna Kay
7. flag-us Clara Honsinger
8. flag-us Katie Clouse
9. flag-us Courtenay McFadden
10.flag-us Rebecca Fahringer

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.