Ook Heistse Pijl neemt extra maatregelen voor veiligheid

zaterdag 4 juni 2016 om 11:54
Ook Heistse Pijl neemt extra maatregelen voor veiligheid

Foto: Sirotti

Net als in Gullegem Koerse wordt ook vandaag in de Heistse Pijl geëxperimenteerd met nieuwe maatregelen om de veiligheid in de koers te bevorderen. Zo staan langs het parcours tientallen extra borden, waarop met groene of rode bollen staat aangegeven of motards het peloton veilig kunnen inhalen.

Om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen, heeft de organisatie besloten om niet minder, maar juist tien extra motards in te zetten. “Mobiele seingevers waken over de veiligheid bij onvoorziene of gevaarlijke situaties”, zegt koersdirecteur Dieter Clerx aan Het Nieuwsblad. “We maakten een plan waarbij ze het peloton zo weinig mogelijk moeten voorbijsteken.”

Ook Tom Boonen pleitte deze week al voor meer motoren in koers. Op deze manier wordt volgens hem de de noodzaak om het peloton constant te passeren weggenomen. De organisatie van de Heistse Pijl denkt er dus hetzelfde over.

Het peloton werd de laatste maanden regelmatig opgeschrikt door zware incidenten met motoren in koers. De aanrijding met Stig Broeckx precies een week geleden in de Baloise Belgium Tour is daarvan het meest recente voorbeeld.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mark 4 juni 2016 om 12:00

Klinkt als een goede organisatie, nu hopen dat het uitgevoerd wordt zoals gewenst.

nasibal 4 juni 2016 om 12:21

De Heistse Pijl. Dat is de naam van de nieuwste uitbreiding van GTA online?

Jowinho 4 juni 2016 om 12:21

Ik voorspel dat die borden niet lang zullen meegaan. Het is toch het peloton zelf die beslist of de motards kunnen passeren en niet borden.

Kobe 4 juni 2016 om 16:05

Waarom op een rechte, brede baan geen aparte strook voorzien waar motorrijders peloton kunnen inhalen?

Zo zijn beide (renners en rijders) op de hoogte waar wat kan.

peervaneynthoven 4 juni 2016 om 17:30

Ik begrijp nog steeds niet dat er niet strikt de hand wordt gehouden aan het verbod dat renners niet over stoepen mogen rijden. Ook moet men verbieden om over fietspaden te gaan rijden om zo een peloton nog even snel te passeren. Levensgevaarlijk, ook weer tijdens het “invoegen”. Het zijn echter de renners zelf die deze met hoge snelheid soms kamikaze acties uithalen om nog net voor een belangrijk punt van voren te zitten.Dus erg veel op met “veiligheid” hebben ze in dit geval ook niet. Waarschuwing en in 2e geval uit koers. Zou de veiligheid bevorderen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.