Ook Hotondcross prooi voor Mathieu van der Poel
foto: PhotoPress.be
zondag 7 oktober 2018 om 16:01

Ook Hotondcross prooi voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft, na zijn overwinning van gisteren in Meulebeke, ook de Hotoncross in Ronse op zijn naam geschreven. Wereldkampioen Wout van Aert werd op kleine afstand tweede, voor Michael Vanthourenhout.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gesloten wedstrijd
Een opvallende snelste starter vandaag in Ronse: onze landgenoot Sieben Wouters sprintte het sterkst de Hotondberg op. Halfweg de eerste ronde was het liedje van de 22-jarige Brabander alweer uitgezongen, toen hij van fiets moest wisselen. Een gretige Wout van Aert nam gezwind over.

Van Aert waagde meten ook een aanvalspoging, die gevolgd werd door Michael Vanthourenhout. Daarachter waren alle ogen logischerwijs gericht op Europees kampioen Mathieu van der Poel, die de kloof in geen tijd weer dichtte.

Wat volgde was een soort van intervalcross. Aanvallen, stilvallen, aanvallen, stilvallen. Onder andere Eli Iserbyt, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar probeerden het, maar werden al bij al makkelijk gecounterd door de zogenaamde Grote Twee.

Van Aert opent debatten, Van der Poel rijdt weg
Halfweg hadden we zo zeven leiders: Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Gianni Vermeersch, Joris Nieuwenhuis en Tom Meeusen. Dat was het sein voor Wout van Aert om een eerste keer uit te pakken. Alleen Vanthourenhout kon mee, maar ook nu dichtte Van der Poel snel de kloof.

Een kwartier voor het einde counterde Van der Poel met een stevige versnelling. Vanthourenhout drong nog het langst aan, maar de Europese kampioen ging gewoon te snel. Van der Poel greep zo zijn tweede overwinning in evenveel dagen.

foto: PhotoPress.be

Brico Cross 2018-2019
Uitslag manche 3, mannen: flag-be Ronse (C1)
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) in 1u 01m 06s
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 22s
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 23s
4. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) op 47s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) op 47s
6. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb) op 53s
7. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 1m 00s
8. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea Lions) op 1m 07s
9. flag-cz Michael Boros (Creafin-Tuv Sud) op 1m 21s
10. flag-de Marcel Meisen (Beobank-Corendon) op 1m 43s

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2018 16:51
Goed om Nieuwenhuis zo goed in beeld te zien.
En vier nationaliteiten in de top 10 zowaar, wat een weelde. ;)
7 oktober 2018 16:57
Jammer alleen dat het niet te zien was in Nederland via de tv
    7 oktober 2018 17:04
    Je kon de cross ook gewoon hier kijken via vtm.be
    7 oktober 2018 17:06
    Precies, ik heb 'm ook via VTM zitten kijken.
7 oktober 2018 17:07
Leuk om meeusen in het verslag te horen. Maar ook hier blijkt maar weer dat de nieuwe generatie iig in de breedte een stuk sterker is dan de generatie pauwels en Albert waar meeusen kort achter zat
7 oktober 2018 17:29
Van Aert staat niet al te vrolijk op de foto!
    7 oktober 2018 18:04
    Haha, goede foto! :D
    7 oktober 2018 18:37
    Thanks had ik niet willen missen.
7 oktober 2018 18:05
Mooie wedstrijd. Van der Poel wel onstuimig bij zijn versnelling. Vloog bijna het publiek in . Keek het tot 2 ronde voor het einde aan en weg was hij. Leek of hij met de concurrentie speelde. Als er even een gat viel kwam hij naar voren en zette de zaak weer recht.
7 oktober 2018 18:33
Iemand enig idee of deze cross ergens terug te kijken is?
    7 oktober 2018 18:40
    bij VTM.be kan je hem gewoon terugkijken
7 oktober 2018 21:33
Spijtig dat Wout van Aert nog steeds crosser is. Wat is er zo leuk dan altijd maar tweede worden ? Ik begrijp dat niet. Een koers zoals de nieuwe Parijs-Tours had Wout Van Aert enorm goed gelegen. Hij had daar echt kunnen winnen.
8 oktober 2018 08:17
Natuurlijk zal vd Poel ook eens een mindere dag hebben of pech, dus van Aert gaat ook wel eens winnen maar als dat niet zo is dan is vd Poel net een maatje te groot.
Op de weg zie ik meer mogelijkheden voor van Aert, die gaat zeker een keer een grote koers winnen.
    8 oktober 2018 08:53
    Inderdaad. En laten we hopen dat het verliezen van Aerts incidenteel was. Anders gaan zelfs de crossen dat VdP minder is moeilijk worden.

    Ik snap het gewoon niet zo goed. Hij had die regenboogtrui, hij bewees zich in de wegkoersen, hij ging sowieso met slechtere voorbereiding aan dit revanche-crossseizoen beginnen..waarom proberen? Nu kan het nog in de weg komen van het voorjaar ook. Alle anti's zijn toch al fan geworden inmiddels.
    8 oktober 2018 11:50
    Als het goed is, is hij beter voorbereid op het crossseizoen. Daarvoor heeft hij speciaal in de zomer een lichter programma afgewerkt. Hij wil niet weer een hele winter achter Van der Poel aan fietsen. Het arbeidsconflict en de gevolgen daarvan zullen natuurlijk niet gepland zijn.
8 oktober 2018 19:24
Voorlopig staat het alweer 2-0 voor Van der Poel.
Gisteren de koers gezien op VTM. Ik denk dat het daar niet bij blijft als je ziet hoe Van der Poel speelt met de concurrentie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.