Ook houdster werelduurrecord aangereden, Harrogate neemt ‘fietspauze’ na WK
Vittoria Bussi - foto: Cor Vos
vrijdag 22 november 2019 om 20:00

Ook houdster werelduurrecord aangereden, Harrogate neemt ‘fietspauze’ na WK

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Vittoria Bussi en de Tour de Yorkshire.

Ook houdster werelduurrecord aangereden

Even als landgenote Letizia Paternoster eerder vandaag, is Vittoria Bussi aangereden door een auto. De houdster van het werelduurrecord voor vrouwen was aan het trainen in de omgeving van Turijn, toen een auto haar de pas afsneed. De Italiaanse kwam ten val en brak wellicht haar linkersleutelbeen. De automobilist heeft alle verantwoordelijkheid op zich genomen, meldt La Repubblica.

Bussi heeft sinds september 2018 het werelduurrecord voor vrouwen in handen. In Aguascalientes zette ze na een uur de kilometerteller stil op 48,007 kilometer en verbeterde daarmee het oude record van Evelyn Stevens met 27 meter. Ook is de Italiaanse in het wegwielrennen actief. Zo eindigde ze in Alkmaar elfde tijdens het EK tijdrijden en werd ze vice-Italiaans kampioen op deze discipline.


Harrogate neemt ‘fietspauze’ na WK

De Tour de Yorkshire laat Harrogate links liggen tijdens de komende editie. De lokale autoriteiten en inwoners hadden gevraagd om een ‘fietspauze’ nadat er de wereldkampioenschappen werden gehouden eerder dit jaar, meldt Cyclist. De Britse ronde is volgend seizoen onderdeel van de nieuwe ProSeries, de opvolger van de .HC-categorie. Reeds werden de etappeplaatsen aangekondigd voor 2020.

De rittenkoers doet vier nieuwe plaatsen aan. Skipton en Leyburn maakten deel uit van de WK-route en keren in de Tour de Yorkshire terug als etappeplaats, Redcar wordt het noordelijkste punt dat de koers ooit bezocht en Huddersfield zag de Tour de France in 2014 al passeren. Halifax, Barnsley en Beverley waren de laatste jaren vaker startplaatsen. De ronde eindigt in Leeds. De volledige route wordt vrijdag 17 januari bekendgemaakt.

De Tour de Yorkshire wordt komend jaar gehouden van 30 april tot en met 3 mei.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.