Ook in Middelkerke wint Van der Poel van Van Aert
Foto: Orange Pictures - SportFoto (archief)
zaterdag 11 februari 2017 om 15:57

Ook in Middelkerke wint Van der Poel van Van Aert

Mathieu van der Poel blijft maar winnen deze maand. Na de crossen in Maldegem, Lille en Hoogstraten was hij vandaag ook de beste in Middelkerke. Opnieuw eindigde Wout van Aert als tweede. Door zijn zevende overwinning in de laatste van acht Superprestige-crossen wint Van der Poel ook het eindklassement in dit regelmatigheidscriterium.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Het werd vandaag al snel duidelijk dat we weer een duel zouden krijgen tussen Van der Poel en Van Aert. De twee toppers van het veldrijden lagen al snel samen op kop. In eerste instantie kon Corné van Kessel het duo nog volgen, maar het duurde niet lang voordat Van der Poel en Van Aert los waren.

Van der Poel bleek vervolgens net als in de afgelopen crossen de betere van de twee. Van Aert kon in het begin van de wedstrijd nog reageren op de speldenprikjes van zijn concurrent, maar iets voorbij halfcross begon Van der Poel steeds verder weg te rijden. Het verschil ging van tien seconden op twee ronden van het einde naar zestien seconden bij het ingaan van slotronde. Van Aert bleek niet in staat om het gat te dichten, waardoor Van der Poel naar zijn twintigste zege van het seizoen reed.

“Ik had voor de wedstrijd al gezegd dat dit iets is dat ik heel graag doe”, stelde Van der Poel na afloop in het flash interview. “Je moet je eigen tempo rijden en als je goed bent, komen de verschillen vanzelf. Het is leuk om een klassement te winnen dit seizoen. 8 op 8 zou heel mooi geweest zijn, maar ik ben heel tevreden met mijn eindzege in de Superprestige en die 7 op 8.”

Uitslag Superprestige-cross van Middelkerke 2017
1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-be Wout van Aert
3. flag-be Laurens Sweeck
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Gianni Vermeersch
6. flag-be Tom Meeusen
7. flag-be Vincent Baestaens
8. flag-nl Corné van Kessel
9. flag-be Diether Sweeck
10. flag-be Klaas Vantornout

RIDE Magazine
47 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2017 17:17
Vorig jaar won Van Aert na zijn wereldtitel ook maar 1 veldrit en dat was dan nog een klein veldritje in Eeklo. Wie denkt dat deze crossen het beeld zijn voor het volgend seizoen zal zeer bedrogen uitkomen.
11 februari 2017 17:22
De onderlinge stand is 20-6 (of zo) en ene Max beweert dat Van Aert ei zo na de beste was.
11 februari 2017 17:22
@jan Jansen,

Bwa Belgisch kampioen, wereldbeker en DVV Trofee zijn ook voor Wout. Maar dat zal dan wel door zijn motortje komen. Je bent geen haar beter dan Max1, je staat enkel aan de andere kant.
11 februari 2017 17:38
Mooi van Wout dat hij Van Der Poel dit klassementen gunt, hopelijk zijn die WK-tranen nu eindelijk opgedroogd ;)
11 februari 2017 17:44
Geraint
Je neemt het te serieus
11 februari 2017 17:46
Goeie start van Wout, die geen zin had zich weer meteen te laten doen. Merlier was ook goed weg, maar Mathieu had het plannetje in de mot en gaf hem geen kans om in de weg te gaan rijden. Toen wist Van Aert alweer genoeg, het siert hem dat hij zo lang bleef vechten. 18-8 is de onderlinge stand inmiddels. Wauw.

Het gat achter Van Aert was kleiner dan voor hem. Hopelijk kunnen enkele van die mannen volgend jaar een stap zetten zodat de top wat breder wordt.
11 februari 2017 18:03
Op basis van resultaten heeft Van Aert het beter gedaan dan Van der Poel, en dat is toch wat echt telt. Belgisch Kampioen, Wereldkampioen en twee van de drie regelmatigheidscriteriums. We zitten toch ook niet te zeuren op Sagan omdat hij elke keer tweede werd in de Tour Down Under?

Maar Van der Poel was inderdaad de sterkste dit seizoen, al is het vooral op technisch vlak dat hij de betere is van de twee. Op de weg wil ik het wel nog eens zien wie de betere van de twee is.
11 februari 2017 18:26
Laat de Belgische excuses maar weer komen!
11 februari 2017 18:32
@Samus
Ik ben het met je eens. Resultaten tellen, en de resultaten die er echt toe doen spreken voor Van Aert. Maar het is een beetje als met het WK van 1974. Nederland was de beste, Duitsland won toen het erom ging. Toch is bij veel mensen het voetbal van Nederland meer blijven hangen dan het resultaat van Duitsland, en niet alleen bij Oranje-fans.
11 februari 2017 18:50
Van Aert kan er maar beter aan wennen. Zoals Groenendaal al zei, het moderne veldrijden zal hoofdzakelijk bestaan uit draaien en keren op een parcours ter grootte van een postzegel en daar zal Van der Poel altijd de betere in zijn.

Wat ik pijnlijker vind, is dat VDP en VA zelfs bij een vormdip en een mindere dag nog steeds ruim beter zijn dan die andere 40 renners die meedoen. Het is echt altijd hetzelfde, ik heb het gevoel dat de onvoorspelbaarheid steeds meer chirurgisch uit de cross wordt verwijderd.

We zullen ons dan maar optrekken aan Lars van der Haar, die zal volgend seizoen misschien wel in 3 of 4 van de 40 crossen kunnen meedoen voor de zege. Wat een weelde.
11 februari 2017 19:03
Van Aert wint de wereldbeker omdat MvdP de eerste wedstrijden moet missen. Lijkt me toch duidelijk wie dit seizoen de beste was. Volgens mij weet Wout dit ook. Dit in tegenstelling tot sommigen hier op dit forum.
11 februari 2017 19:38
Wederom een show van Mathieu, die steeds maar weer blijft onderstrepen dat hij de allerbeste is. Dat zal toch hetgene zijn wat ik me het meest van dit fraaie veldrit seizoen zal blijven herrinneren, prachtige duels tussen Mathieu en Wout, waarbij Mathieu 9 van de 10 keer het directe duel in zijn voordeel besliste.

In December was er ook al zo'n fase zoals we die nu na het WK zien, waarin Wout echt hard rijdt, een enorme klasbak is, een stuk beter is dan zijn Belgische collega's, maar toch elke week na de wedstrijd weer moet vloeken in zijn camper dat hij weer 8 ronden achter Mathieu heeft moeten rijden. Vind die Wout trouwens ook een sympathieke gast, zei in t flash intervew vandaag ook dat er gewoon niks aan te doen zoals Mathieu rijdt. Vorige week haalde hij nog de lussen in t parcours op Hoogstraten aan, nu was er toch een soort berusting.

Eigenlijk ongelofelijk wat van der Poel heeft laten zien dit seizoen. Week in week uit.
Overigens constateer ik dat in de achtergrond broer David helaas een zeer mager seizoen heeft gehad en eigenlijk een stukje minder was nog dan vorig jaar. Geen progressie dus. Van Kessel aan de andere kant is toch duidelijk wat beter dit seizoen, en van der Haar zit alweer bij de top 5. Vraag voor mij is, wat kan Nieuwenhuis volgend jaar als hij een klassement bij de profs rijdt.
11 februari 2017 20:38
Nieuwenhuis zou komend seizoen gewoon permanent in de top tien kunnen rijden, met podiumplaatsen in "zijn" crossen. Hij heeft een mooie cleane techniek, het ziet er simpel uit bij hem, maar dat is het niet. Ik hoop dat hij komend seizoen tenminste 1 klassement bij de elite start.

Een sterke start van Corne van Kessel, maar qua indeling toch een stuk minder dan Sweeck. Vermeersch en Baestaens draaiden goed. De rest heeft de eindeseizoensblues en is wisselvaliger, zelfs Pauwels.

VDP demonstreert, maar is toch ook wat minder. Bij van Aert gaat het gewoon nog iets minder, waarbij zijn knie zich verrassend goed houdt. Qua stuurfoutjes valt het me nog mee, maar zijn passages door het zand waren onder zijn niveau vandaag.
11 februari 2017 21:04
Moet zeggen dat zowel vandaag als in die super spannende cross in december met die zandstrook, mij opvalt dat Mathieu hier soms zelfs t verschil maakt tov van Aert. Je ziet van Aert doorgaans op de zandstroken wel wegrijden bij de rest, maar op Mathieu pakt ie op deze stukken continu geen winst.

Re; Nieuwenhuijs, ik denk dat ie zelfs top 5 doet als ie nu deel zou nemen. Groot talent.
11 februari 2017 21:07
Wout van Aert is toch mooi Belgisch kampioen geworden - daar had zelfs een uitstekende MvdP niks tegen in te brengen!
11 februari 2017 21:32
Ja, daar kwam Mathieu er niet aan te pas. En daarbij kan hij zich niet achter pech verschuilen...
11 februari 2017 22:51
Mario de Clercq en Erin Vervecken zijn dan ook veel betere veldrijders dan Nys ooit is geweest........
11 februari 2017 23:42
Kijk even naar de ' onderlinge' prestaties dit seizoen en het wordt eenieder duidelijk dat Van Aert nog niet fiets van Van der Poel mag poetsen.Keer op keer op keer aan het kortste eind trekken in je regenboogtrui, hoe frustrerend moet dat zijn. Raspaard vs ploegpaard. Duidelijk toch?
12 februari 2017 00:19
Van der Poel hoezo beter ? Van Der Poel 1 titel en 1 klassement, Van Aert 2 titels en 2 klassementen. Op het einde van het seizoen gaat hij wat kruimeltjes oppikken maar de hoofdprijzen die zijn verdeeld.
12 februari 2017 01:58
@Max daarom zeg ik Nys mag de fiets van Vervecken en de Clercq nog niet poetsen zo een krabbelaar was dat.
12 februari 2017 09:05
Hup Max1, laat je niet kisten
12 februari 2017 11:47
Wout komt met weg en veld samen aan 65 koers dagen, Mathieu aan dertig . Wanneer die verhouding volgend jaar dicht bij elkaar ligt , krijgen we een juister beeld. Wout die de fiets nog niet mag poetsen van Mathieu,maar wel al voor de derde keer wereldkampioen een beetje ernst mag wel. Trouwens hoe zwakker Wout is, hoe minder hoog de prestaties van Mathieu.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.