Ook Namen prooi voor Mathieu van der Poel
Foto: Photopress.be
zondag 23 december 2018 om 16:08

Ook Namen prooi voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel heeft ook de wereldbekerveldrit in Namen gewonnen. De Europese kampioen was voor de zeventiende keer dit seizoen outstanding. Wout van Aert en Toon Aerts mochten mee op het podium.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wereldkampioen Wout van Aert kende een desastreuse start op de Citadel van Namen. Vrijwel meteen na het vertrek schoot de kersverse aanwinst van Jumbo-Visma uit zijn pedaal, waardoor hij in één klap een twintigtal posities verloor. Van Aert kwam in het pak terecht en stond voor een lange achtervolgingsrace.

Voorin werd er niet gewacht. Laurens Sweeck nam een razendsnelle openingsronde voor zijn rekening. In ronde twee werd hij overvleugeld door wereldbekerleider Toon Aerts, die zijn dichtste belager Van Aert natuurlijk het liefst van al niet zag terugkomen. Maar het tempo ging pas echt de lucht in toen – wie anders dan – Mathieu van der Poel na een kwartier koers naar de leiding snelde en de rest achterliet.

Van Aert volgde dan al op een halve minuut en bleef vervolgens een aantal ronden op die achterstand hangen. Naar het einde toe kreeg de wereldkampioen het iets lastiger en tot overmaat van ramp had hij ook nog een lekke band, waardoor zijn achterstand aan de finish ruim een minuut bedroeg.

Van der Poel kon zich intussen volop uitleven in de modderige Naamse speeltuin en bleef nagenoeg de hele wedstrijd foutloos.

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 5: Namen

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) op 1m04s
3. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 1m50s
4. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb) op 2m02s
5. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) op 2m21s
6. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea) op 3m23s
7. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus) op 3m30s
8. flag-be Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 3m38s
9. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) op 3m41s
10. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 3m50s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.