Zowel Nuyens als Van Aert gaan in cassatie na uitspraak Arbeidshof; Nuyens wil 1,1 miljoen euro

zaterdag 23 oktober 2021 om 08:20
Zowel Nuyens als Van Aert gaan in cassatie na uitspraak Arbeidshof; Nuyens wil 1,1 miljoen euro

De zaak tussen Wout van Aert en Nick Nuyens blijft voortduren. Nadat het Arbeidshof in juni bepaalde dat Van Aert een verbrekingsvergoeding van 662.403,31 euro moest betalen aan Sniper Cycling voor het verbreken van zijn contract in 2018, gaat Van Aert in cassatie. Nuyens doet dat ook, want hij vindt de vergoeding te laag.

Volgens Nuyens werd er bij de oorspronkelijke berekening van het bedrag alleen rekening gehouden met het vaste loon en de premies van Van Aert bij Sniper Cycling. Dat is niet alomvattend, oordeelt Nuyens. Want ook de start- en prijzengelden en de premies voor klassementen die Van Aert uitbetaald kreeg, zouden volgens hem meegenomen moeten worden in de rekening. Een bedrag van 1.090.846 is daarom realistisch, meent hij.

Van Aert maakte in juni al bekend het niet eens te zijn met de beslissing van het Arbeidshof en overwoog toen in cassatie gaan. Volgens de renner van Jumbo-Visma heeft de rechter de oorzaak voor Van Aerts ontslag onvoldoende beoordeeld en verzuimd om Niels Albert te laten te laten getuigen. Nu gaat hij dus in cassatie, meldt HLN.

De volgende uitspraak in de zaak Nuyens vs. Aert zal alweer het derde vonnis worden, want voordat het Arbeidshof in Antwerpen dit jaar bepaalde dat Van Aert een verbrekingsvergoeding moest betalen aan Nuyens, won Van Aert in 2019 al in de Arbeidsrechtbank in Mechelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.