Ook Rory Sutherland naar Israel Cycling Academy
foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2019 om 18:13

Ook Rory Sutherland naar Israel Cycling Academy

Israel Cycling Academy heeft nog een nieuwe renner toegevoegd aan de selectie voor 2020. Rory Sutherland maakt de overstap van UAE Emirates. De 37-jarige Australiër volgt daarmee het pad van Daniel Martin, die dezelfde transfer maakt.

Sutherland zal vooral in actie komen als helper van de kopmannen en leermeester voor jonge renners, kondigt de Israëlische ploeg aan. “We waren op zoek naar een renner die koerskapitein kan zijn in bepaalde wedstrijden en die in de grote wedstrijden onze klassementsrenners kan bijstaan op moeilijke momenten. Voor mij was er maar een renner die het complete pakket had, dat was Rory”, zegt ploegmanager Kjell Carlström.

“Ik was aan het nadenken over het vervolg van mijn carrière”, aldus Sutherland zelf. “Ik wilde de juiste ploeg vinden die bij mij paste. Ik was onzeker of dat wel mogelijk was. Toen Kjell mij vertelde over het project van Israel Cycling Academy, gaf mij dat weer kracht. Ik wist dat dit de juiste ploeg voor mij was.”

Fusie
Eerder trok Israel Cycling Academy al Dan Martin, Hugo Hofstetter, Patrick Schelling, James Piccoli, Alexis Renard en Norman Vahtra aan. Ook is er nog plek voor enkele renners van Katusha-Alpecin. Israel Cycling Academy heeft namelijk de WorldTour-licentie van die formatie overgenomen. De fusieploeg heeft een aanvraag gedaan voor een WorldTeam-licentie voor 2020. Die moet nog wel toegewezen worden door de UCI.

In 2005 maakte Sutherland zijn profdebuut in het peloton bij Rabobank. Daarna reed hij onder meer voor UnitedHealthcare, Saxo-Tinkoff en Movistar. De laatste twee seizoenen koerste hij voor UAE Emirates.

Geef een reactie