Ook Sep Vanmarcke niet aan de start van Omloop Het Nieuwsblad

zaterdag 26 februari 2022 om 09:19
Ook Sep Vanmarcke niet aan de start van Omloop Het Nieuwsblad

Foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke zal niet aan de start staan van de Omloop Het Nieuwsblad vandaag. De renner heeft een verkoudheid opgelopen, dat laat zijn ploeg weten via Twitter. Eerder werd ook al bekend dat Tim Wellens moet afhaken voor de voorjaarsklassieker.

“Nadat hij deze nacht last kreeg van zijn keel en zich niet 100% goed voelde deze ochtend hebben Sep en het medisch team besloten dat het beter is om te focussen op herstel. Zo brengen we zijn koersen in de toekomst niet in gevaar”, aldus Israel-Premier Tech.

Vanmarcke gaf eerder deze week al in een interview met WielerFlits aan dat hij met een trainingsachterstand uit de winter kampt. De 33-jarige renner vertelde ons ook dat hij het niet verwachtte om meteen mee te kunnen met de beste in de Omloop Het Nieuwsblad.

De overgebleven zes renners voor Israel-Premier Tech zijn Tom Van Asbroeck, Guillaume Boivin, Simon Clarke, Corbin Strong, Hugo Houle en Jenthe Biermans. De Omloop Het Nieuwsblad gaat 11.15 uur van start in Gent.

Ploegleider Erik van Lancker: “Sep heeft amper geslapen”
“Sep heeft een heel slechte nacht gehad vannacht, hij had keelpijn en heeft amper geslapen. Het had geen zin om te starten want hij was niet 100%. Waarschijnlijk zal hij morgen dan ook niet aan de start staan.”

Over de vraag wie nu de nieuwe kopman is had Van Lancker meerdere namen in petto. “We hebben moeten heroriënteren deze ochtend. Naast Sep is er ook Clarke die goed aan het rondrijden is. Dan zijn er ook nog Boivin en Van Asbroeck die we naar voren kunnen schuiven.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.