Ook Soudal Cross komt te vroeg voor Van der Poel
donderdag 24 september 2015 om 09:14

Ook Soudal Cross komt te vroeg voor Van der Poel

Mathieu van der Poel moet komend weekend de Soudal Cross in Neerpelt nog uitzitten. De Nederlander heeft nog altijd last van zijn knie, na een val in de Tour de l’Avenir. Wanneer hij zijn veldritseizoen wel kan aanvangen, is nog niet helemaal duidelijk.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De knie van Van der Poel herstelt maar langzaam en begint nu dus ook het veldrijden in de weg te zitten. Las Vegas kwam al te vroeg voor de wereldkampioen en nu blijkt ook de cross in Neerpelt niet haalbaar. In eerste instantie werd een seizoensdebuut in de Superprestige in Gieten op 4 oktober gezien als ‘het slechtste geval’, maar of Van der Poel er dan klaar voor is, valt te bezien.

“Dat valt af te wachten”, zei Philip Roodhooft, manager van BKCP-Corendon tegen de Veldritkrant. “We hopen in elk geval van wel.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
24 september 2015 10:00
Hoeft geen ramp te zijn want zo kan het scenario van vorig jaar herhaald worden: Wout Van Aert de beste gedurende de eerste 4 maanden van het seizoen, en Mathieu de beste tijdens de laatste (en belangrijkste) maand van het seizoen...
24 september 2015 14:15
Wordt hopelijk geen (blessure)gevalletje a la 'Marco van Basten' (die tenminste nog wel zijn loopbaanpiek had bereikt)
24 september 2015 18:14
Ben geen deskundige. Verre van. Maar de foto´s van zijn verwondingen zitten nog op mijn netvlies. Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk dat hij de volgende dag, m.i. dus zonder optimale verzorging want alleen ´snel´ gehecht, weer op de fiets is geklommen. Met alle gevolgen van dien. Hoop als fan uiteraard dat ie alsnog heel snel volledig herstelt en zijn veldritseizoen kan starten!
26 september 2015 21:50
@Borsje: De knie van de foto is niet de probleemknie van nu, maar het doorfietsen heeft wellicht wel bijgedragen aan de overbelasting die nu het rijden belemmert.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.