Ook Superprestige stelt prijzengeld voor dames gelijk aan dat van de heren

Door , donderdag 10 oktober 2019 om 18:04
Ook Superprestige stelt prijzengeld voor dames gelijk aan dat van de heren

©Cor Vos

Deze middag werd in het Van der Valk Hotel Brussels Airport de 38ste editie van de Telenet Superprestige voorgesteld. Twee nieuwigheden. De manche van Hoogstraten verhuist naar het naburige Merksplas en – belangrijker – de dames krijgen in het eindklassement voortaan evenveel prijzengeld als hun mannelijke collega’s.

Het nieuwe seizoen van de Telenet Superprestige wordt komend weekend op gang getrapt in het noorden van Nederland. Gieten is de eerste van acht manches in de 38e editie van dit regelmatigheidscriterium.

Wouter Vandenhaute van Flanders Classics: “De Superprestige heeft een grote en prachtige geschiedenis en daarom kijken we nu al uit naar de 40e editie. We staan als organisatoren inderdaad voor een overgangsperiode met de uitbreiding van de Wereldbeker die er volgend seizoen zit aan te komen, wat impact zal hebben op de kalender. Maar net omdat we vooruit kijken naar die editie nummer 40, tonen we dat we die geschiedenis van de Superprestige ook de komende jaren willen uitbouwen.”

Aardbeiencross
Gieten verwelkomt de Superprestige naar goede gewoonte bij de start van het veldritseizoen en wordt gevolgd door Boom, Gavere, Ruddervoorde, Zonhoven en Diegem (allemaal nog 2019). Na de jaarwisseling en de kampioenschappen trekken we naar de Kempen en verhuist Hoogstraten naar een nieuwe locatie in Merksplas.

“Op de veiling in Hoogstraten wordt er een nieuwe loods bijgezet, waardoor er geen plaats meer is voor onze wedstrijd”, aldus organisator Marc Van Gestel. “We wisten dat dit vroeg of laat zou gebeuren. Merksplas ligt vlak bij Hoogstraten. We trekken nu naar een locatie midden in de natuur, waar we een parcours kunnen uittekenen over kasseien, veld- en boswegen, door het weiland en over nijdige hellinkjes. Een totaal andere wedstrijd dus dan de slijkcross in Hoogstraten, al blijft de naam Aardbeiencross wel behouden.” Na Merksplas staat er nog één wedstrijd op het programma, de traditionele afsluiter aan de kust in Middelkerke.

Gelijk prijzengeld heren/dames
Organisator Flanders Classics kondigde ook aan dat de winnaars bij de elite mannen en vrouwen (telkens de top acht) vanaf dit seizoen met dezelfde prijzenpot beloond zullen worden. Eerder besloot ook de DVV Trofee al hetzelfde te doen. Onderaan dit bericht vindt u de verdeling van het prijzengeld voor de verschillende categorieën. Niet onbelangrijk om weten: in de Superprestige rijden de elite en U23-renners samen, al wordt er wel een apart klassement opgemaakt.

Kalender:
flag-nl Gieten – zondag 13 oktober 2019
flag-be Boom – zaterdag 19 oktober 2019
flag-be Gavere – zondag 27 oktober 2019
flag-be Ruddervoorde – zondag 3 november 2019
flag-be Zonhoven – zondag 8 december 2019
flag-be Diegem – zondag 29 december 2019
flag-be Merksplas – zondag 9 februari 2020
flag-be Middelkerke – zaterdag 15 februari 2020

Vaste deelnemers:
Heren:
Toon Aerts – Lars van der Haar – Laurens Sweeck – Michael Vanthourenhout – Tom Pidcock – Tim Merlier – Gianni Vermeersch – Eli Iserbyt (rijdt niet in Boom en Zonhoven) – Quinten Hermans – Joris Nieuwenhuis – Corné van Kessel – Tom Meeusen – Daan Soete – Jens Adams – David van der Poel – Marcel Meisen – Jakob Dorrigoni – Ben Tulett – Thijs Aerts – Ben Turner – Antoine Benoist – Timo Kielich – Toon Vandebosch – Ryan Kamp – Tomas Kopecky – Pim Ronhaar – Ryan Cortjens – Witse Meeussen

Dames:
Sanne Cant – Annemarie Worst – Ceylin del Carmen Alvarado – Alice Maria Arzuffi – Maud Kaptheijns – Laura Verdonschot – Inge van der Heijden – Ellen Van Loy – Yara Kastelijn – Shirin van Anrooij – Marthe Truyen.

Prijzengeld:
Heren (elite en U23) en Dames (elite en U23): telkens een prijzenpot van 73.000 euro:
1ste: 30.000 euro
2de: 18.000 euro
3de: 10.000 euro
4de: 6.000 euro
5de: 4.000 euro
6de: 2.500 euro
7de: 1.500 euro
8ste: 1.000 euro

Voor de categorie U23 heren en dames wordt er nog 7.250 euro voor de top drie voorzien (4.000, 2.000 en 1.250 euro) – de U23 kunnen dus twee keer aan de kassa passeren

Voor de categorie junioren wordt 19.092 euro in naturaprijzen voorzien voor de top acht (Ridley-fietsen)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.