Ook Trofee Maarten Wynants in Houthalen-Helchteren afgelast

Ook Trofee Maarten Wynants in Houthalen-Helchteren afgelast

© Cor Vos

De organisatoren van de Trofee Maarten Wynants hebben vandaag beslist om zowel hun heren- als dameswedstrijden van dit jaar af te gelasten. Beide wedstrijden stonden gepland op zondag 10 mei. “Zo voorkomen we een financiële kater”, vertelt organisator Chris Wynants aan WielerFlits.

Alle wielerwedstrijden in België op de internationale, nationale en regionale kalender voor alle categorieën en voor alle wielerdisciplines tot eind april werden vorige week reeds geannuleerd. Wat de wedstrijden in mei betreft, tasten de organisatoren voorlopig nog in het duister. Maar in Helchteren nemen ze geen risico. De organisatoren van de Trofee Maarten Wynants hebben deze middag beslist de handdoek te gooien.

“Zo vermijden we een financiële kater”, vertelt Chris Wynants aan WielerFlits. “Vandaag kunnen we bijvoorbeeld het drukwerk nog annuleren. Dat spaart een hoop kosten. Want, laat ons eerlijk zijn, we zien de bui al hangen. Het is jammer, omdat we net dit jaar konden organiseren op een prima datum. Voor onze dameswedstrijd (UCI 1.1) hadden we zelfs 56 aanvragen van teams. Maar het is niet anders. Er zijn nu belangrijker dingen.”

De sponsors die reeds hun publiciteit betaald hebben, krijgen hun centen terug. “Eerlijkheid duurt het langst”, aldus Wynants nog. “Eigenlijk kunnen ze kiezen: ofwel gebruiken we het geld voor 2021, ofwel mogen ze het geld terugvragen.” Een andere datum op de kalender later dit jaar, zien ze in Helchteren niet zitten. “Dat is gewoon niet haalbaar voor een organisatie als de onze. Het zal voor de klassiekers al moeilijk genoeg zijn om nog een plekje te vinden. Wij zetten nu vol in op 2021.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.