Ook Vuelta in 2017 van WorldTour-kalender
foto: Sirotti
vrijdag 18 december 2015 om 19:59

Ook Vuelta in 2017 van WorldTour-kalender

Unipublic heeft in navolging van de ASO aan de UCI laten weten dat haar koersen vanaf 2017 niet meer op de WorldTour-kalender zullen staan. De organisatie van de Vuelta a España heeft dat laten weten in een statement. Ze doen aanvraag voor een buitencategorie-status.

Heel verrassend is dit bericht niet, omdat sinds 2014 de ASO alle aandelen van Unipublic in handen heeft. Met de hervormingen van de UCI WorldTour wordt volgens Unipublic het systeem van de kalender gesloten. Dit is in strijd met hun eigen principes, stelt de organisatie.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
18 december 2015 20:03
dus ook de Vuelta. als ik de Aso was zou ik ook nog even voor een prikkie de Giro kopen, en de UCI staat compleet buitenspel.
18 december 2015 20:04
Maar wat is nu precies het twistpunt? Bij de vergadering in Barcelona waren ze het snel eens, alleen wilde Prud'homme 8 renners per ploeg in de Tour. Veel hervormd werd er daar overigens niet.
18 december 2015 20:06
@ verweggistan:
het twistpunt is macht. wie deelt de lakens uit? wie heeft het voor het zeggen? de Aso rolt met zijn spierbundels en legt hun kaarten op tafel. nu kijken wat de UCI te bieden heeft.
18 december 2015 20:24
@verweggistan: het twistpunt is volgens mij de geslotenheid van het systeem. De ASO heeft altijd voor promotie/degradatie gepleit (en voor een kleinere WT qua ploegen, trouwens). Ik vraag me ook af of die geslotenheid goed is. Stel dat een groot bedrijf (doe eens gek: google) een ploeg wil beginnen, zitten die dan eerst jaren in de PCT? Dat schrikt ze wel af.

En ook het systeem van het promoveren van de koersen zou te gesloten worden.


De UCI lijkt vooral haar baby, de WT, te willen beschermen. Maar ik vraag me af of ze daarmee het beste doen voor het wielrennen. Eigenlijk ben ik heel blij dat de ASO de knuppel in het hoederhok gooit.
18 december 2015 21:01
Volgens mij is het twistpunt ook wel gedeeltelijk macht. Iedereen was het toch eens met de hervormingen? En nu komt de ASO ineens met ja we zijn het er toch niet mee eens dus gaan we jullie proberen het leven zuur te maken. Zo komt het op mij in ieder geval over.
Tuurlijk heeft de ASO ook wel wat goede punten maar als je ergens een akkoord over sluit moet je niet ineens later nog komen met maar dit wil ik eigenlijk anders zien..
18 december 2015 21:15
Och, de tour, lbl of de ronde worden er niet saaier of xpannender van. De beste ploegen krijgen toch wel een start bewijs. Voor mijn gevoel zijn ex klassiekers nog altijd klassiekers, meer dan de canadese wt koersen
19 december 2015 00:29
@walkowiak
Nou, niet saaier of spannender? Dat hangt een beetje van het reglement af denk ik.
Stukje van Danny Nelissen
Nelissen zegt dat (nieuwe) HC. koersen niet langer mogen duren dan 5 dagen. En als de Tour en Vuelta nog maar 5 dagen mogen duren dan is dat toch wel een stukje saaier hoor. Al is het natuurlijk maar de vraag of het daadwerkelijk zover gaat komen.
19 december 2015 07:48
En Nelissen heeft daar ongelijk. Er is namelijk een uitzondering gemaakt voor Major Tours, en nergens in de reglementen van de UCI staat dat een Major Tour per sé WT moet zijn.
19 december 2015 07:53
Quote:
Stel dat een groot bedrijf (doe eens gek: google) een ploeg wil beginnen, zitten die dan eerst jaren in de PCT? Dat schrikt ze wel af.

Kan een groot bedrijf met zo'n wens niet gewoon een (ploeg met) een licentie overnemen? Zekerheid op de grote koersen lijkt me een voorwaarde voor zulke bedrijven en die krijg je ook niet als je eerst nog naar de WT moet promoveren of wanneer er het risico bestaat dat je een jaar bij de vijf onuitgenodigde ploegen zit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.