Oomen als kopman naar het Baskenland

maandag 1 april 2019 om 14:17
Oomen als kopman naar het Baskenland

foto: Cor Vos (archief)

Sam Oomen voert de troepen van Team Sunweb aan in de Ronde van het Baskenland. De 23-jarige Tilburger gaat in de WorldTour-rittenkoers voor een goed eindklassement. Het wordt voor Oomen zijn derde optreden in het Baskenland.

Oomen eindigde in 2016 op de 36ste plaats en werd een jaar later negentiende. Vorig jaar bleef hij weg uit de zesdaagse wedstrijd. Voor Oomen zijn eerste koers nadat hij het jongerenklassement won in Tirreno-Adriatico. “De wedstrijd begint met een heel lastige tijdrit en dat zal al een schifting doorvoeren in het klassement”, zegt ploegleider Luke Roberts, die ook de bergop finish van etappe vijf aanstipt.

“De andere etappes hebben allemaal tricky passages, die zullen zorgen voor een spannende manier van koersen. We moeten dus aandachtig moeten zijn”, aldus de Australische ploegleider. “We gaan met een goed klassement voor Sam, terwijl Nicolas Roche zijn ervaring zal meebrengen als wegkapitein. Hij leidt de jonge maar getalenteerde ploeg die wij hebben.” De gemiddelde leeftijd van de Duitse ploeg is jonger dan 25 jaar.

Selectie Team Sunweb voor de Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-au Chris Hamilton
flag-au Jai Hindley
flag-ch Marc Hirschi
flag-nl Sam Oomen
flag-ie Nicolas Roche
flag-au Michael Storer
flag-de Florian Stork

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.