Oomen: “Thomas was de beste, daar had ik geen verschil in gemaakt”
foto: Sirotti
donderdag 2 augustus 2018 om 14:14

Oomen: “Thomas was de beste, daar had ik geen verschil in gemaakt”

Sam Oomen zag afgelopen maand zijn ploeggenoot Tom Dumoulin naar de tweede plaats in de Tour de France koersen. De pas 22-jarige Sunweb-renner moest zijn prestaties ditmaal op afstand volgen, terwijl hij in de Giro d’Italia zijn kopman nog op de fiets bijstond. “Het is ongelooflijk knap wat ze hebben gepresteerd, ik heb vol bewondering alles gevolgd”, zegt Oomen bij Omroep Brabant.

Volgens Oomen had het het niet veel uitgemaakt als hij ook in Frankrijk van de partij was geweest. “Het was dan misschien op sommige momenten iets comfortabeler geweest voor Dumoulin. Uiteindelijk is de sterkte van de kopmannen het belangrijkste. Thomas liet de gehele Tour zien dat hij de beste was, en daar had ik geen verschil in gemaakt.”

De Nederlander krijgt regelmatig de vraag of hij volgend jaar meedoet aan de Tour, maar hij weet nog niet hoe zijn planning er dan uitziet. “Het zou heel gaaf zijn, maar ik weet niet wat het team van plan is.” Hij bereidt zich momenteel voor op de Ronde van Polen, die zaterdag begint. Later in het jaar komt hij onder andere uit op het WK ploegentijdrit.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2018 15:02
Gezien het feit dat Sunweb alles op tourwinst zal zetten met Dumoulin, zit jouw plekje in de tourselectie wel goed hoor, Sam.
2 augustus 2018 16:11
Zegt hier wel wat zinnigs. Wordt veel gesproken over de sterkte van de ploeg, maar uiteindelijk zijn de benen van Dumoulin die het verschil maken. Het voorbeeld van de vuelta die hij verloor wordt ook vaak aan de sterkte van de ploeg opgehangen. Uiteindelijk kan je ook stellen dag als Dumoulin Aru gewoon kan volgen bergop hij daar wint.

Volgend jaar gaan we zien of de sterkte van de ploeg uit maakt in het hele verhaal. Oomen en Kelderman erbij en je hebt een wereld van verschil bergop. Dumoulin zal Thomas en Frooms uiteindelijk zelf ergens los moeten rijden om te winnen.
2 augustus 2018 16:52
tom werd door zijn achterstand door pech tot aanvallen gedwongen,en thomas hoefde alleen maar te verdedigen !
2 augustus 2018 18:21
Het tijdsverlies op de Mur de Bretagne heeft het koersbeeld en de mogelijkheden voor Sky/Thomas om te verdedigen inderdaad bepaald (samen met het tijdsverlies van Froome in rit 1). Zonder die twee pechmomenten denk ik dat Thomas niet de Tour had gewonnen, omdat hij meer Froomes knecht was geweest nog steeds en Sky had niet zo defensief kunnen koersen.
2 augustus 2018 18:55
Het had zeker verschil gemaakt als Oomen ook top 10 had gereden en druk op Thomas had kunnen zetten.
2 augustus 2018 19:15
@Tour
De no.'s 6 tot t/m 10 eindigen in de eindrangschikking tussen 6 en 14 minuten. Dat geeft een aardig beeld van de mogelijkheden van deze renners. Daar zullen ze toch niet van over hun theewater raken bij Sky...?
Die laten ze lekker aanvallen, in de overtuiging dat ze daar de volgende dagen geen kind meer aan hebben....
2 augustus 2018 23:11
Tja dat is zo, ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.