Op-en-top prof: Cian Uijtdebroeks werkt meteen na Vuelta aan tijdrit
foto: Cor Vos
dinsdag 19 september 2023 om 15:42

Op-en-top prof: Cian Uijtdebroeks werkt meteen na Vuelta aan tijdrit

België heeft er met Cian Uijtdebroeks een nieuwe ronderenner bij: die conclusie kunnen we gerust trekken na de 78ste editie van de Vuelta a España. De 20-jarige renner van BORA-hansgrohe eindigde na drie weken koers als achtste in het eindklassement, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

In de Spaanse bergen wist Uijtdebroeks zichzelf in de kijker te rijden, en bleek hij bij momenten in staat om de beste renners in koers te volgen. Zo werd hij knap vijfde in de koninginnenrit naar de Col du Tourmalet en eindigde hij ook als zevende op de verschrikkelijk steile Alto de l’Angliru.

De jonge klassementsrenner, die zich met zijn enthousiasmerende interviews ook op de kaart wist te zetten, heeft op het gebied van tijdrijden echter nog wel wat werk te verrichten. Dat bleek wel weer in de individuele tijdrit van de Vuelta. In Valladolid noteerde hij slechts de 35ste tijd, en verloor hij toch ruim twee minuten op zijn landgenoot Remco Evenepoel, die toen nog volop meedeed voor de eindoverwinning.

Uijtdebroeks weet dus wat hij moet doen, wil hij in de toekomst echt meestrijden om de eindzege in een Giro, Tour of Vuelta. En dus deelde hij deze week een veelzeggende story op zijn Instagram. “Je moet niet op morgen wachten om aan je mindere punten te werken. Ik begin vandaag. #ttproject”, is zijn bijschrijft.

Geef een reactie