Op welke zender kijk je het liefst wielrennen?
Sporza-commentator Renaat Schotte - foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2024 om 12:00

Op welke zender kijk je het liefst wielrennen?

Discussie De komende drie weken zijn wielerfans verplicht om naar Eurosport te kijken tijdens de Giro d’Italia. De sportzender heeft de rechten verworven voor de Italiaanse grote ronde. Normaal kun je ook bij de NOS, Sporza en VTM terecht vanuit Nederland en België, maar naar welke zender luister en kijk  je nu het liefst? Discussieer mee in de reacties.

De NOS en Sporza zijn te zien op de openbare, nationale zenders van Nederland. Zij hebben doorgaans de licenties voor alle grote wedstrijden, waaronder de Tour de France, het WK, de Monumenten en dit jaar ook de Olympische Spelen. Ook Eurosport biedt een breed scala aan wielerwedstrijden, waaronder gigantisch veel kleinere koersen en af en toe nationale wedstrijden. De zender noemt zichzelf dan ook niet voor niets ‘The Home of Cycling’. VTM heeft door de jaren heen eveneens steeds meer wedstrijden erbij gekregen, maar is vanuit Nederland lastiger te zien.

De voorkeur voor waar je kijkt hangt vaak samen met diegenen die het commentaar voorzien. Jaarlijk staat WielerFlits daar ook in de eindejaarslijstjes bij stil, afgaande op het leukste commentaarduo van de Lage Landen. Afgelopen jaar wonnen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon die met afstand en laat nu net dat duo de komende weken veelal te horen zijn bij de Giro-etappes. Toch reist wel de vraag waar de WielerFlits-community het liefste naar de koers kijkt? Is dat inderdaad Eurosport, of – als je kon kiezen – toch liever via de NOS, Sporza of VTM?


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.