Geen kunstsneeuw nodig bij Wereldbeker in Val di Sole

Geen kunstsneeuw nodig bij Wereldbeker in Val di Sole

© Chris Mannaerts

maandag 6 december 2021 om 15:40

Het kanon stond klaar, maar de sneeuw wordt toch ‘puur natuur’, daar in Val di Sole. Het heeft de voorbije dagen meer dan voldoende gesneeuwd om de wereldbekermanche in de voorziene en gehoopte winterse omstandigheden te laten doorgaan.

Het is momenteel zonnig in de vallei van Vemiglio, maar de temperaturen komen vooralsnog niet in de buurt van het vriespunt. -5° Celsius momenteel, -11° ’s nachts. Woensdag en donderdag wordt nog wat extra sneeuw verwacht. Kortom, de organisatoren van de negende manche van de Wereldbeker krijgen waar ze op gehoopt hadden, een sneeuwcross.

Eerder vertelden we al over de ambities van Flanders Classics en de UCI om met de Wereldbeker in Val di Sole het Internationaal Olympisch Comité (IOC) warm te maken om van het veldrijden op termijn een olympische winterdiscipline te maken. Een aantal toppers past, maar met onder meer Wout van Aert, Marianne Vos, Tom Pidcock, Eli Iserbyt, Quinten Hermans en Corné van Kessel staat er zondag toch mooi volk aan de start.

Hieronder nog een paar foto’s van de opbouw van het parcours rond de Bar Centro Fondo in Vermiglio, het centrale punt van het event daar in het Dolomietengebied. U kan ook een glimp van de opbouw opvangen via de plaatselijke webcam. Extra beelden vindt u ook op de Instagram-pagina van Val di Sole Bikeland.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.