Openingsweekend UAE Emirates staat in teken van toekomst
Jasper Philipsen sloeg aan het begin van het wielerjaar al toe in de Tour Down Under, wat kan hij in de Omloop? - foto: Cor Vos
donderdag 28 februari 2019 om 12:42

Openingsweekend UAE Emirates staat in teken van toekomst

De selecties voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne blijven binnendruppelen  Ook UAE Emirates heeft haar huiswerk ingeleverd voor de eerste Belgische koersen op de wielerkalender. De equipe start zonder uitgesproken favoriet, al mag Jasper Philipsen tot de outsiders worden gerekend.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De jonge Belg, die komende zondag zijn 21ste verjaardag viert, kijkt zelf in ieder geval reikhalzend uit naar het aanstaande voorjaar. “Sinds de jeugd heb ik deze periode altijd leuk gevonden, dus het is gemakkelijk voor te stellen hoe het voor me is nu ik het tenue van een WorldTour-ploeg draag”, blikt hij enthousiast vooruit op het digitale huis van zijn werkgever.

Een gewenste klassering durft Philipsen er voor beide wedstrijden nog niet op te plakken. De openingsklassiekers staan voor de Belg, die in de Tour Down Under al een WorldTour-wedstrijd op zijn naam wist te schrijven, vooral in het teken van leren: “Elke fase van de koers zal me helpen ervaring op te bouwen. Dat zal in de toekomst, wanneer ik in de grote wedstrijden mee wil doen om de overwinning, van pas komen.”

Vrije rol Bystrøm
Naast Philipsen kan Sven Erik Bystrøm misschien ook potten breken voor de ploeg uit het Midden-Oosten. Bij afwezigheid van Fernando Gaviria en Alexander Kristoff – die actief zijn in de UAE Tour – is er voor de Noor komend weekend ook een en ander mogelijk, zo zegt hij in gesprek met Procycling.no: “Mij is verteld dat ik samen met Jasper Philipsen een vrije rol heb gekregen voor de Omloop Het Nieuwsblad. Ik denk dat Philipsen onze beste optie in beide wedstrijden, maar in ieder geval zaterdag krijg ik ook een beschermde status.”

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart) en Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart)

flag-ch Tom Bohli
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-it Roberto Ferrari
flag-it Marco Marcato
flag-co Sebastian Molano
flag-be Jasper Philipsen
flag-au Rory Sutherland

Verdere selecties flag-be openingsweekend

flag-fr Direct Energie
flag-de BORA-hansgrohe
flag-gb Team Sky
flag-es Movistar Team
flag-za Team Dimension Data for Qhubeka
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-kz Astana Pro Team
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-gb Team Sky
flag-bh Bahrain Merida

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.