Operatie voor Joris Nieuwenhuis na veldritseizoen
Joris Nieuwenhuis - Foto: © Cor Vos | Team Sunweb
vrijdag 12 januari 2018 om 11:08

Operatie voor Joris Nieuwenhuis na veldritseizoen

Joris Nieuwenhuis gaat na het veldritseizoen onder het mes. De wereldkampioen bij de beloften kampt al enige tijd met fysieke problemen aan zijn linkerbeen. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij last heeft van een beknelde liesslagader. Dat meldt zijn ploeg Sunweb.

“De knik in zijn liesslagader zorgt voor pijn en minder kracht”, legt dokter Anko Boelens uit. “Het goede nieuws is dat het bloedvat enkel gebogen is en niet beschadigd. Dit kan door een operatie verholpen worden. Aangezien er geen direct risico is, zullen we dit na het veldritseizoen doen. Hierna moet hij zes weken rust nemen, waarna hij zes weken rustig op de rollen kan beginnen. Hierna kan hij geleidelijk zijn normale trainingsregime gaan verhogen. ”

De 21-jarige Nieuwenhuis blijft voorlopig wedstrijden rijden. “Nu ik weet wat er aan de hand is, kan ik dat opzij zetten en doorgaan”, legt hij uit. “We hebben enkele aanpassingen gedaan aan mijn fiets gedaan waardoor ik mij comfortabeler voel en door kan rijden”, geeft hij aan. “Ik focus mij nu op de nationale en de wereldkampioenschappen en ga zien wat dat gaat brengen.”

Blindedarmoperatie Storer
Sunweb laat daarnaast weten dat Michael Storer in aanloop naar de Tour Down Under zijn blindedarm heeft laten verwijderen. Ondanks de ingreep zou de 20-jarige Australiër volgende week nog steeds zijn WorldTour-debuut kunnen maken.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2018 11:29
Ik ben niet echt medisch onderlegd dus gewoon een vraag uit interesse. Ik heb het idee dat die beknelde liesslagader de laatste 3/4 jaar steeds vaker een probleem is in het peloton. Is het nu gewoon beter behandelbaar dat renners er vaker aan geopereerd worden (want een operatie aan de liesslagader lijkt me best riskant) of was het vroeger ook al zo en heb ik dat gewoon gemist?
12 januari 2018 11:35
Sven Vanthourenhout had dit ook al vele jaren terug. De verwachting was dat door deze 'ontdekking' en bijhorende operatie hij terug naar het hoogste niveau zou komen na enkele mindere jaren. Is er echter nooit meer uitgekomen.
12 januari 2018 11:39
@Ferox
Hopelijk maakt Nieuwenhuis niet hetzelfde mee. Met wat voor overmacht hij het WK afgelopen jaar won was hij echt klaar voor profs. Nu rijdt hij mee tussen plek 15/20. Toch iets te zwaar wegseizoen geweest?
12 januari 2018 15:36
@HoofdIsVrij
Een been dat niet meewerkt, helpt natuurlijk ook niet voor goede klasseringen. Nadat het euvel was geconstateerd en de zithouding iets was aangepast ook nog een paar keer pech gehad. Laatst nog wel derde bij de beloften.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.