Schade valt mee bij Biniam Girmay na opgave in Tour de Wallonie
foto: Cor Vos
woensdag 27 juli 2022 om 19:05

Schade valt mee bij Biniam Girmay na opgave in Tour de Wallonie

Update Biniam Girmay heeft in de vijfde en laatste etappe van de Tour de Wallonie geblesseerd moeten opgeven. De kopman van Intermarché-Wanty-Gobert kwam ruim 100 kilometer voor de finish ten val op een kasseistrook en bleef gehavend achter op de stenen. De schade bij Girmay valt mee.

Voor de 22-jarige Girmay was de Tour de Wallonie zijn eerste wedstrijd in het tweede deel van het seizoen. Het toptalent uit Eritrea zou na de vijfdaagse in België ook nog de Tour du Limousin, de Bretagne Classic en de Canadese WorldTour-wedstrijden rijden. Mogelijk zal Girmay moeten schrappen in zijn programma.

Dit voorjaar brak Girmay definitief door met de overwinning in Gent-Wevelgem. Daarna wist hij bij zijn groterondedebuut in de Giro d’Italia ook nog een etappe te winnen. Bij de daaropvolgende podiumceremonie schoot een kurk in zijn oog en was hij lange tijd uit de roulatie. (woensdag 27 juli, 16.18 uur)


Update 19.05 uur

Intermarché-Wanty-Gobert heeft in een update laten weten dat Girmay niet ernstig geblesseerd is geraakt. “Het gaat goed met Bini. Hij heeft geen zware blessures, alleen schaafwonden aan zijn elleboog en knie. Hij zal nu terugkeren naar Eritrea, zoals gepland, om zich voor te bereiden op zijn volgende doelen”, aldus het Belgische team. (woensdag 27 juli, 19.05 uur)


Bekijk hieronder de beelden van de valpartij:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.