Geen breuken voor Richie Porte na valpartij
foto: Cor Vos
maandag 8 maart 2021 om 09:20

Geen breuken voor Richie Porte na valpartij

Update Richie Porte heeft door een valpartij Parijs-Nice al op de eerste dag moeten verlaten. De Australiër kwam in de finale van de openingsrit naar Saint-Cyr-L’École ten val. Hij probeerde het nog wel, maar stapte uiteindelijk toch af.

Porte maakte in Parijs-Nice zijn comeback namens INEOS Grenadiers, nadat hij afgelopen winter de overstap maakte van Trek-Segafredo. De 36-jarige klimmer was in de Koers naar de Zon, de rittenkoers die hij al twee keer wist te winnen, de aangewezen kopman voor de Britse ploeg.

Met welke blessures Porte kampt, is nog niet bekend. (7 maart, 16.53 uur)


Update – Richie Porte onderzocht in ziekenhuis na val

Porte werd na zijn val eerst door de ploeg onderzocht in het hotel, voordat hij voor een scan naar het ziekenhuis werd gebracht om eventueel bekkenletsel vast te stellen. Ben Swift zag de valpartij gebeuren. “Vanaf vrij vroeg in de wedstrijd was het chaotisch. Het was bijna onmogelijk om op te schuiven in het peloton. Dus wachtten we tot de klim om naar voren te gaan.”

“Net toen we daaraan wilden beginnen, liet iemand een bidon vallen. George Bennett raakte die en week uit naar links, waarbij Richies voorwiel werd aangetikt. Ik reed er net naast. Ik wist niet of hij weer kon terugkeren of niet. We wachtten op informatie en uiteindelijk zeiden ze dat hij eruit lag”, aldus de Britse wegkampioen. (8 maart, 8.40 uur)


Update – Geen breuken voor Richie Porte na valpartij

Richie Porte heeft niets gebroken bij zijn val in de openingsetappe van Parijs-Nice. Dat bevestigde zijn ploeg INEOS Grenadiers maandagochtend via social media. De Australiër keert nu terug naar huis om te herstellen van zijn crash.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.