Opgave Tom Dumoulin in Ronde van Catalonië: “Nu in overleg met de medische staf”
foto: Cor Vos
woensdag 23 maart 2022 om 18:49

Opgave Tom Dumoulin in Ronde van Catalonië: “Nu in overleg met de medische staf”

Update Tom Dumoulin gaat de Ronde van Catalonië niet uitrijden. De kopman van Jumbo-Visma loste tijdens de derde etappe, een bergrit naar La Molina, vroeg uit het peloton en stapte kort daarna uit koers. Volgens Jumbo-Visma voelde hij zich niet goed.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dumoulin stond na twee etappes op een 49ste plaats in het algemeen klassement. Dinsdag tijdens de tweede etappe miste hij de slag toen het peloton brak in de finale. De Limburger finishte uiteindelijk in een groep op 33 seconden van de winnaar.

Op het moment van zijn opgave was het nog een kleine 70 kilometer tot de finish.

Niet lang geleden moest Dumoulin enkele koersen van zijn programma schrappen vanwege een coronabesmetting. Hij miste Strade Bianche, maar voegde onlangs wel de Volta Limburg Classic toe aan zijn programma. (woensdag 23 maart, 15.26 uur)

Een balende Tom Dumoulin stapte in de ploegleiderswagen – foto: Cor Vos


Update 18.49 uur – Medische staf Jumbo-Visma geraadpleegd

Sportief directeur Merijn Zeeman heeft op de website van Jumbo-Visma de opgave van Tom Dumoulin nader toegelicht. “We hadden voor de start van de etappe niet gedacht dat Tom niet zou finishen vandaag. We wisten wel dat hij nog niet op topniveau is op dit moment. Hij gaf onderweg aan zich niet goed te voelen. We moeten nu in overleg met de medische staf kijken wat we kunnen doen”, aldus Zeeman over de Giro-kopman. (woensdag 23 maart, 18.49 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.