Opgeluchte Matthews: “Eindelijk heb ik die grote overwinning!”
foto: Sirotti
zondag 19 augustus 2018 om 17:23

Opgeluchte Matthews: “Eindelijk heb ik die grote overwinning!”

Michael Matthews is opgelucht na zijn overwinning in de slotetappe van de BinckBank Tour. De Australiër – die bezig is aan een moeilijk seizoen – wist in de slotkilometer naar Geraardsbergen weer ouderwets indruk te maken. Met een machtige eindsprint verwees hij Olympisch kampioen Greg Van Avermaet naar de tweede plaats. “Ik ben zo blij. Eindelijk heb ik die grote overwinning te pakken!”, zo liet hij weten in het flashinterview.

Matthews kreeg in de finale hulp van zijn Sunweb-ploegmaat Søren Kragh Andersen, die voor aanvang van de etappe ook nog kans maakte op de eindzege. “Søren was eigenlijk de kopman, maar hij voelde dat ik vandaag betere benen had. Hij heeft zichzelf echt opgeofferd om de kopgroep terug te halen.”

“Ik ben zo blij dat ik het heb kunnen afronden”, aldus Matthews, die pas zijn tweede zege van het seizoen boekte. “Ik maak een moeilijk jaar door met valpartijen, ziekte en pech. Ik heb de laatste maanden echter ontzettend hard gewerkt. Ik ben nu dan ook een beetje emotioneel.”

Matthews probeerde onderweg ook nog een gooi te doen naar eindwinst, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Matej Mohorič. “We hebben alles geprobeerd, maar hij was gewoon te sterk. Hij heeft het bovendien erg slim gespeeld. We hadden niet meer kunnen doen”, zo is Matthews van mening.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2018 17:36
Voor Matthews is iets al gauw groot blijkbaar..
    19 augustus 2018 18:18
    Beetje flauw hoewel inhoudelijk terecht. Stuk groter dan resultaten afgelopen tijd
19 augustus 2018 17:50
@ West
Hangt af van de context waarin je dit plaats: als goedmakertje voor een slecht seizoen is dit een goede zege, maar het is niet de zege die een carriere kan maken zoals de Ronde van vlaanderen: Ik denk dat Matthews dat ook wel weet en, beste West, jij weet Ook dat hij dat hij dat waarschijnlijk wel weet...
19 augustus 2018 19:18
Wat is deze snel tevreden voor het
salaris wat deze "verdiend".
    19 augustus 2018 20:25
    Ja, laten we weer over salaris gaan mauwen...
    19 augustus 2018 21:00
    Spelfouten horen tussen aanhalingstekens?
    20 augustus 2018 08:49
    LOL @ Boehoe. :D
19 augustus 2018 20:04
Nou eeuh deze rit was niet voor pannenkoeken hoor. Hier is echt keihard voor gestreden man tegen man zo'n beetje. Is gewoon een vette etappe om te winnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.