Opgeluchte Viviani: “Deze zege betekent veel voor me”
foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2019 om 18:35

Opgeluchte Viviani: “Deze zege betekent veel voor me”

Elia Viviani heeft er lang op moeten wachten, maar in de Ronde van Zwitserland was het eindelijk weer raak. In Arlesheim was de Italiaanse kampioen sneller dan Michael Matthews en Peter Sagan. “Deze overwinning betekent veel voor me, zo vlak voor de Tour de France”, zo vertelde hij na afloop in het flashinterview.

Viviani begon het wielerseizoen nog uitstekend, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step stond alweer drie maanden droog. “Het is lang geleden dat ik nog eens wist te winnen”, zo begint Viviani zijn relaas. “Het is bovendien mijn eerste zege in de Ronde van Zwitserland. Dit laat zien dat ik op de goede weg ben.”

Viviani draait de rollen om
De 30-jarige snelheidsduivel moest maandag nog zijn meerdere erkennen in Sagan, maar vandaag waren de rollen omgedraaid. “Gisteren reden we al een erg goede finale, maar op zo’n aankomst is Sagan moeilijk te kloppen. Vandaag probeerde ik gewoon zo goed mogelijk te sprinten.”

“Het was vooral belangrijk om goed over de slotklim (die naar Hochwald, red.) te komen, het zwaartepunt van vandaag. De benen voelden wel wat zwaar aan, maar mijn ploeggenoten kwamen met een perfecte lead-out. Ik ben echt trots op mijn ploeg”, zo besluit Viviani.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.