Krawatencross, Valencia, Mancebo, Zesdaagse van Melbourne, Tour de l’Espoir

zaterdag 9 februari 2019 om 20:00
Krawatencross, Valencia, Mancebo, Zesdaagse van Melbourne, Tour de l’Espoir

Thibau Nys - foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Krawatencross, oud-renner Juan Pablo Valencia, die is opgepakt voor drugssmokkel, Francisco Mancebo, die momenteel de Ronda Pilipinas aanvoert, de Zesdaagse van Melbourne en de Tour de l’Espoir.


Wereldkampioen Pidcock wint Krawatencross voor beloften

Tom Pidcock heeft zijn wereldtitel extra glans gegeven door de Krawatencross van Lille te winnen. In de veldrit had de Brit veel te duchten van een sterke Niels Vandeputte, die de zege niet cadeau wilde geven. Pas in de laatste ronde kraakte de Belg, waardoor Pidcock de winst kon veiligstellen. Niels Derveaux pakte de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee, nadat hij de koppositie in het regelmatigheidsklassement overnam van Lander Loockx.

flag-be Krawatencross Lille 2019
Uitslag beloften-mannen
flag-nr1 flag-gb Tom Pidcock
flag-nr2 flag-be Niels Vandeputte
flag-nr3 flag-gb Ben Turner


Thibau Nys zegeviert in Krawatencross voor junioren

Thibau Nys heeft bij de junioren de Krawatencross van Lille op zijn naam gezet. In een spannende tweestrijd in de slotronde was hij net te sterk voor Witse Meeussen. “Dit is toch een overwinning in een sterk deelnemersveld, dat doet altijd deugd”, reageerde Nys. “In het begin van de wedstrijd liep de kloof al snel hoog op, maar ik heb nooit gepanikeerd. Ik had immers niet het gevoel dat we op dat moment al voluit gingen.”

flag-be Krawatencross Lille 2019
Uitslag junioren-mannen
flag-nr1 flag-be Thibau Nys
flag-nr2 flag-be Witse Meeussen
flag-nr3 flag-be Jetze Van Campenhout


Opgepakte oud-renner dealde drugs vanuit zijn zadelbuis

Juan Pablo Valencia heeft zich flink in de nesten gewerkt. In Italië werd de Colombiaanse oud-renner van Colombia-Coldeportes en Team Colombia namelijk opgepakt voor drugshandel. Hij gebruikte de zadelbuis van zijn fiets voor het verbergen en bezorgen van zijn handelswaar. Dat meldt de Italiaanse krant Il Resto del Carlino.

Het balletje kwam aan het rollen na een tip over een buitenlander, die drugs zou halen uit Noord-Italië en die dan vervolgens zou verkopen in het achterland. De politie van Montegranaro boog zich over de zaak en hield uiteindelijk Valencia aan, toen hij op een avond op zijn mountainbike bij zijn vermeende woning aankwam. Hij droeg cocaïne bij zich en binnen vond de politie nog meer drugs. Ook werd er snijmiddel en 4000 euro aan contant geld aangetroffen.

Valencia was tussen 2012 en 2015 actief in het profpeloton, eerst als stagiair bij Colombia-Coldeportes, later in dienst bij Team Colombia. Hij reed in 2015 de Vuelta a España en stond ook aan het vertrek van Milaan San Remo en de Ronde van Lombardije.


Leeftijd krijgt geen vat op Francisco Mancebo

In zijn 22e seizoen in het profpeloton zit er nog geen sleet op Francisco Mancebo. De inmiddels 42-jarige Spanjaard, die deze winter het Inteja Dominican Cycling Team verruilde voor Matrix Powertag, voert momenteel namelijk het klassement aan van de Ronda Pilipinas, een vijfdaagse 2.2-koers door de Filipijnen. Nadat hij gisteren de openingsetappe won, handhaafde hij vandaag zijn leidende positie in de tweede rit. De wedstrijd duurt nog tot en met dinsdag.

Mancebo’s loopbaan begon in 1998 bij Banesto. Hij zou in totaal negen seizoenen op het hoogste niveau uitkomen, waarin hij liefst acht keer in de top-10 eindigde van een grote ronde. Sinds 2008 komt hij uit in het continentale circuit.


Eindwinst Howard-O’Brien in Zesdaagse van Melbourne

De Australiërs Leigh Howard en Kelland O’Brien hebben de Zesdaagse van Melbourne op hun naam geschreven. In de eindstand van de wedstrijd, die slechts drie dagen duurt, hadden zij een nipte voorsprong op hun landgenoten Sam Welsford en Cameron Scott. De Nieuw-Zeelanders Shane Archbold en Aaron Gate eindigden in dezelfde ronde derde. De Zesdaagse van Melbourne maakt deel uit van de Six Day Series, een regelmatigheidsklassement over zeven zesdaagsen.

flag-au Zesdaagse van Melbourne 2019
Eindstand
1. flag-au / flag-au Leigh Howard-Kelland O’Brien – 254 punten
2. flag-au / flag-au Sam Welsford-Cameron Scott – 252 punten
3. flag-nz / flag-nz Shane Archbold-Aaron Gate – 219 punten
4. flag-de / flag-de Henning Bommel-Kersten Thiele – 187 punten en 1 ronde
5. flag-gb / flag-au Stephen Bradburg-Jarrad Drizners – 143 punten en 3 ronden
6. flag-gb / flag-gb Chris Latham-Andrew Tennant – 145 punten en 4 ronden
7. flag-au / flag-au Stephan Hall-Joshua Harrison – 143 punten en 4 ronden
8. flag-us / flag-us Shane Kline-Eric Young – 210 punten en 5 ronden
9. flag-us / flag-us Daniel Holloway-Adrian Hegyvary – 175 punten en 5 ronden
10. flag-at / flag-at Stefan Matzner-Stefan Mastaller – 103 punten en 5 ronden


Eindzege Debesay in Tour de l’Espoir, slotrit voor Mugisha

Yakob Debesay heeft de Tour de l’Espoir op zijn naam geschreven. In de slotetappe van de Kameroense rittenkoers voor beloften stelde de 19-jarige Eritreeër de eindzege veilig. Hij volgt op de erelijst Joseph Areruya op, die vorig jaar de beste was. De slotrit met start en finish in Yaoundé was een prooi voor Moise Mugisha.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.