Opgewaardeerd Fundación Euskadi droomt van WorldTour
foto: Cor Vos
donderdag 7 november 2019 om 16:23

Opgewaardeerd Fundación Euskadi droomt van WorldTour

Mikel Landa hoopt met Fundación Euskadi, de ploeg waar hij aan het roer staat, uiteindelijk te kunnen doorgroeien naar de WorldTour. Dat vertelde de renner, die zelf deze winter Movistar verlaat voor Bahrain-Merida, in Bilbao tijdens de presentatie van het team.

Onlangs werd bekend dat Fundación Euskadi komend seizoen op een ProTeam-licentie rondrijdt, de nieuwe naam voor een ProContinentale licentie. De ploeg trad vorig jaar toe tot het continentale circuit en koerst in oranje tenues, die sterk doen denken aan het roemruchte Euskaltel-Euskadi. Met de opgewaardeerde licentie zag de ploeg een eerdere wens al in vervulling gaan, maar de ambities reiken verder.

Inspireren
“Het doel toen we begonnen was het team van vroeger terug te brengen”, vertelde Landa tijdens de perspresentatie. “We begonnen met kleine stappen in die richting en dit seizoen is er weer zo eentje. We doen het stap voor stap, zonder haast. Het project wil groeien en droomt van een terugkeer van het Euskaltel van vroeger. We hechten veel waarde aan talent en aan onze streek, waardoor enkele renners vanuit de jeugd kunnen doorgroeien. We zijn erg gemotiveerd en we hopen dat we de Baskische fans kunnen inspireren.”

“Het project moet eerst tot wasdom komen en we moeten het rustig aan doen, maar tegelijkertijd moeten we snel gaan presteren, het liefst zo snel mogelijk. We moeten competitief zijn en ik ben er zeker van dat we dat zullen worden.” Landa, die door Euskaltel naar de WorldTour getild werd en drie jaar voor die ploeg uitkwam, hoopt ooit op het hoogste niveau in het oranje te kunnen afzwaaien. “Ik hoop dat de ploeg over een paar jaar terug is waar het voorheen stond en ik, waarom niet, kan eindigen waar ik ooit begon.”

Selectie compleet
Eind vorige maand had Fundación Euskadi haar bezetting voor 2020 al rond. De ploeg versterkte zich met onder anderen Rubén Fernandez, Juan José Lobato, Mikel Iturria en Mikel Aristi. Vijf renners werden overgenomen van het ter ziele gegane Euskadi Murias.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.