Opleidingsploeg Groupama-FDJ compleet voor 2023 na aantrekken Trym Brennsæter
foto: Cor Vos
vrijdag 4 november 2022 om 17:36

Opleidingsploeg Groupama-FDJ compleet voor 2023 na aantrekken Trym Brennsæter

Equipe continentale Groupama-FDJ, de beloftenploeg van Groupama-FDJ, heeft de selectie voor 2023 compleet. De 19-jarige Trym Brennsæter is de laatste aanwinst van het Franse team.

Brennsæter komt over van EF Education-NIPPO Development, de opleidingsploeg van EF Education-EasyPost. In 2022, zijn eerste seizoen als belofte, wist de Noor meerdere wedstrijden bij de profs uit te rijden, zoals de Classic Grand Besançon Doubs (1.1) en de Tour du Jura Cycliste (1.1). Korte klasseringen liet hij niet noteren. Vorig jaar, als tweedejaars junior, deed hij dat wel. Hij won toen zowel de Grand Prix Rüebliland (2.1) als de LVM Saarland Trofeo (2.Ncup). Ook werd hij destijds tiende op het WK tijdrijden voor junioren.

Groupama-FDJ hevelt deze winter maar liefst zeven renners uit het U23-team over naar de WorldTour-ploeg. Op 1 augustus maakte Paul Penhoët reeds diezelfde stap. Rait Ärm vertrekt dan weer naar Go Sport-Roubaix Lille Métropole, terwijl Jensen Plowright heeft getekend bij Alpecin-Deceuninck. Alleen van Finlay Pickering en Joseph Pidcock is nog niet duidelijk waar hun toekomst ligt. Eddy Le Huitouze is de enige renner die nog een jaartje langer bij de opleidingsploeg van Groupama-FDJ blijft.

Le Huitouze krijgt, naast Brennsæter, nog tien nieuwe ploeggenoten. Het gaat om Ben Askey, Ronan Augé, Lewis Bower, Dylan George, Joshua Golliker, Thibaud Gruel, Noah Hobbs, Brieuc Rolland, Colin Savioz en de Belg Jens Verbrugghe, de zoon van oud-renner Rik Verbrugghe.

Geef een reactie